Wilde en minder wilde dieren in Safaripark Givskud Zoo

7 juni 2018

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , , — Sabine @ 10:07 AM

In Give op Jutland ligt Safaripark Givskud Zoo. Een park á la Beekse Bergen, dat valt onder het Legoland Billund Resort. Wij waren er zelf al eens in 2012. Dit jaar (2018) ging Cindy er met haar gezin naartoe.

neushoorn en kind in givskud zoo

Hallo neushoorn

Safaripark Givskud Zoo is een mooi en ruim opgezet park, met heel veel leefruimte voor alle afzonderlijke dieren. Je kunt hier rondrijden met je eigen auto en / of met de safaribus meegaan.

Je rijdt dan door de leefomgeving van de wilde dieren en kunt ze dus echt van héél dichtbij zien en fotograferen. Er zijn in totaal drie parkeerplaatsen, waar je je auto kunt parkeren, om vervolgens door een deel van het park langs de dieren te wandelen.

Bij elke parkeerplaats is ook iets van een restaurant, toiletten, picknicktafels en een uitgebreide speelplaats voor de kinderen aanwezig.

Eén kinderspeelplaats staat middenin de dierenweide met geitjes. Er waren pas jonge geitjes geboren, die de jongens gewoon konden oppakken, aaien en knuffelen. Dit vonden ze toch ook wel heel erg leuk natuurlijk. Je gaat voor de wilde dieren, maar toch, die geitjes………zijn zóóóó schattig!

Met de safaribus, eigen auto of lekker wandelen

Kameel met gezin in givskud zoo

De kameel was op zoek naar iets lekkers

Aangezien niet lang na onze aankomst de eerste safaribus vertrok, besloten wij eerst een rondje met de bus mee te gaan.
Die vertrekt vanaf het begin van het park, rijdt tot de tweede parkeerplaats, en brengt je daarvandaan vervolgens een uur later weer naar het eind van het park. In dat uur kun je wandelen langs de dieren of naar een speel- en picknickplaats gaan.

Vervolgens zijn we nog met onze eigen auto rond gaan rijden en door de diverse delen gaan wandelen. We hebben héél veel dieren gezien.

Toen we bij de kamelen stonden en onze jongste zoon Mark daar wat takjes van de grond liep op te rapen, kwam er een kameel nieuwsgierig kijken of wij een lekker hapje te eten voor hem hadden. Hij pakte de takjes zó uit Mark’s hand! In eerste instantie keek hij een beetje beduusd, daarna vond hij het toch wel grappig.

De giraffen stonden vlak voor ons op het pad. Geweldig om deze mooie dieren van zo dichtbij te mogen aanschouwen. We stonden nog nèt niet tussen hun lange benen. De ringstaartmaki’s waren reuze grappig en vooral de leeuwen vonden de jongens erg spannend. Hier moesten de raampjes dan ook absoluut dicht blijven!

Geen tijd meer voor het dino-park

olifant in givskud zoo

Geen dino gezien maar wel deze reus

Er is ook nog een dinosauruspark, maar hier hadden wij helaas geen tijd meer voor. In het voorjaar sluit het park al om 16.00 uur. Vanaf mei is het tot 17.00 uur geopend, en nog later zelfs tot 18.00 uur. Dan red je dat dinopark ook makkelijk erbij.

Hoewel wij de rit met de safaribus gemaakt hebben, zou ik hier persoonlijk een volgende keer niet meer voor kiezen. Het is best leuk, maar heeft eerlijk gezegd geen toegevoegde waarde. Met je eigen auto kun je overal stoppen, stilstaan, gaan wandelen, picknicken etc. zolang als je wilt. Je bent dus niet tijdgebonden. Daarnaast kun je alle dieren vanuit je eigen auto ook nog eens veel beter zien en fotograferen. Hadden we de safaribus niet gedaan, dan hadden we het dinopark wellicht wèl nog gered……

In het winkeltje is trouwens een CD verkrijgbaar, die je in de auto kunt afspelen tijdens je rit door het park. De zogenaamde ‘audio-tour’ zeg maar……let wel: deze is alleen maar in het Engels verkrijgbaar!

Meer informatie vind je op de website van Givskud Zoo. Cindy was hier tijdens haar Meivakantie in Denemarken op uitnodiging van Visit Denmark.

autospiegel met kind en giraffen

Lekker met eigen auto door het park gereden

geitje op schoot bij vader en jongentje

Je gaat voor de wilde dieren, maar toch, die geitjes………zijn zóóóó schattig!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.