Sanne bezoekt de Holle Bolle Boom

7 september 2016

Onderdeel van: Nederland — Tags: — Sabine @ 8:14 PM

Als de zomervakantie voor een groot deel in het water valt, is een speelparadijs waar je buiten- en binnen kunt spelen, ideaal! Een paar jaar geleden kreeg de Holle Bolle Boom al het Vakantie-met-Kinderen keurmerk. Sanne gaat eens checken hoe het er nu is…

De ingang van de Holle Bolle Boom

De ingang van de Holle Bolle Boom

Na een uur rijden staan we met onze dochters van bijna 7 en bijna 3 bij de ingang van de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn.

Bij de ingang staat koning Pa-Radijs je al op te wachten. En de entree is meteen hypermodern.

Na betaling mag 1 van de ouders zijn vinger laten scannen als toegangsbewijs. Best apart.

Maar later blijkt dat het zo wel erg makkelijk is om naar binnen- en naar buiten te gaan (geen gedoe met kaartjes!) en alle vingerafdrukken worden aan het einde van elke dag gewist.

Na binnenkomst mag je kiezen tussen de verschillende belevenissen: Binnen, Buiten of de Plons. Omdat de dag grijs en grauw begint, besluiten we eerst binnen een kijkje te nemen.

De Holle Bolle Binnen met mini-gaard

De mini-gaard in de Holle Bolle Binnen

De mini-gaard in de Holle Bolle Binnen

Het is nog lekker rustig zo net na openingstijd en we nemen plaats aan een van de picknicktafels. De meiden zijn gelijk enthousiast.

In het midden van de speelhal is een afgeschermd stuk dat ‘de mini-gaard’ wordt genoemd. Dit is het leukst voor de allerkleinsten (t/m 3 jaar ongeveer).

Er is een speelhuisje, een klein glijbaantje, grote zachte speelblokken. Dit hele deel is bedekt met een mat, zodat je kleintje zich niet zo snel bezeert.

Onze jongste vermaakt zich prima, maar wil ook achter haar grote zus aan. Dus gaan we op ontdekkingstocht door de rest van de speelhal.

Grote zus heeft het al druk in de ballenbak, dat wil Jolie ook! Maar hoe komen we daar? Het is even sluip-door-kruip-door voor mama, maar uiteindelijk zitten we met zijn drietjes in de ballenbak. Jolie vindt het geweldig, mama iets minder 😉

Wat ik lastig vind aan dit stuk is dat je als ouders mee moet om de weg te vinden. Jolie is niet zo’n durfal die zelf op verkenning uitgaat, dus een extra ingang waardoor je gelijk in de ballenbak bent, zou handig zijn.

Voor de grotere kids

Speelkasteel bij de Holle Bolle Boom

Speelkasteel bij de Holle Bolle Binnen

De delen buiten de mini-gaard vind ik daardoor echt meer geschikt voor wat oudere kinderen, vanaf 5 jaar denk ik, tot een jaar of 11. Liv vindt het heel leuk om overal door- en overheen te klimmen.

De Holle Bolle Boom in het midden is waar het uiteindelijk om draait. Je kunt omhoog klimmen en vanaf de top naar beneden roetsjen met de glijbaan.

Ik ben een keertje met de meiden helemaal naar boven geklommen, je moet natuurlijk wel zelf alles testen als je er een blog over schrijft 😉 Maar al sjouwend met Jolie was dat best pittig, je moet over van die touwnetten en door vrij kleine openingen. Maar het is natuurlijk ook niet voor volwassenen bedoeld.

Speeltoren bij de Holle Bolle Binnen

Speeltoren bij de Holle Bolle Binnen

Ik wilde vooral kijken of het ook voor kleine kindjes geschikt is, maar Jolie was er echt nog veel te jong voor. Het scheelt ook wel wat voor type je kind is hoor, ik zag kleintjes voorbijkomen die gaan gewoon.

Eenmaal in de nok van de boom vond Liv het toch best eng om met de glijbaan te gaan. Het is donker en je hebt geen idee hoe hard je gaat. Met de snelheid valt het allemaal wel mee, maar die duisternis was voor haar wel voldoende om het bij één keertje te laten.

Voor echte durfals is er trouwens ook een andere glijbaan. Die gaat echt loodrecht naar beneden het eerste stukje. Het is best eng om los te moeten laten als je bovenaan bungelt, maar eenmaal een keertje geprobeerd, is het wel heel gaaf om naar beneden te roetsjen.

Van wie is dat nou?

De steile glijbaan voor durfals

De steile glijbaan voor durfals

Door de speelhal verspreid ligt trouwens her en der verkleedkleding, die de kinderen aan kunnen trekken als ze van verkleden houden. De eerste keer dacht ik dat iemand wat vergeten was, maar later bleken dat kleren voor algemeen gebruik.

De meesten kinderen vonden dat heel leuk, iedereen trekt de verkleedkleren aan en uit, ik vond het een beetje vies al die losse kledingstukken overal.

Een hapje & drankje

Net als bij de meeste indoorspeeltuinen mag je in de Holle Bolle Boom geen eigen eten en drinken meenemen. Dat is begrijpelijk, maar vind ik altijd wel een nadeel. Een dagje weg met het gezin is best prijzig en vooral het eten kan dan erg duur zijn.

Ik moet zeggen dat ik van de prijzen bij de Holle Boom niet schrok, of je nu een kan limonade, zakje snoep/chips of echt iets te eten bestelt, het valt allemaal wel mee wat je af moet rekenen.

De Holle Bolle Plons

Bij de Plons zijn wij niet naar binnen geweest. Dat vond ik voor één bezoek een beetje teveel. Wij wilden liever goed de tijd nemen voor elke belevenis, maar het kan natuurlijk makkelijk om alle 3 de belevenissen in 1 dag te doen.

Door de naam denk je misschien dat dit een zwembad is, maar het is zoals ze zelf zeggen ‘een tropische waterspeeltuin’. Ook hier kom je de Holle Bolle Boom tegen van waaruit je door het water naar beneden kunt glijden. En er zijn allerlei waterspeeltoestellen voor de allerkleinsten tot kinderen van een jaar of 10.

De Holle Bolle Buiten

Een fontein bij de Holle Bolle Buiten

Liv onder de fontein

Van maart tot november kun je naast het Binnen-gedeelte en de Plons ook naar het Buiten-deel.

Je kunt hier minigolfen, van de kabelbaan, door het doolhof, er zijn allerlei speeltoestellen en er is een Fonteinplein.

Dit laatste gedeelte was favoriet bij mijn meiden. Lekker knoeien met water en ze hebben het helemaal naar hun zin.

Het begon voorzichtig met wat stappen door het water en een handje onder de sproeiers, maar uiteindelijk dook Liv toch helemaal door het water. Superleuk!

Terras bij de Holle Bolle Boom

Een heerlijk terras

Tip: neem handdoeken, badkleding of een extra setje droge kleding mee! Tijdens ons bezoek was het helaas geen bikini-weer, maar het extra setje kleren kwam heel goed van pas, want kinderen houden het hier dus echt niet droog.

Je hebt hier een flink aantal picknicktafels en verspreid over het terrein nog een aantal bankjes waar je even kunt zitten. Er is binnen het hek van het buitenterrein een kleine luifel waar je een hapje en een drankje kunt kopen.

Aan de andere kant zit een groter terrasgedeelte. Vanaf half 10 kun je hier al terecht voor een gebakje en een kop koffie en vanaf 11 uur kun je hier ook lekker eten.

Conclusie

Het fonteinplein bij de Holle Bolle Boom

Jolie op het fonteinplein

We hebben ons de hele dag hartstikke goed vermaakt bij de Holle Bolle Boom. (Er zit trouwens ook een camping bij het park, dus als je er geen genoeg van kunt krijgen, kun je hier ook genieten van een weekend weg of van je vakantie.)

Het is fijn dat je er zowel binnen als buiten terecht kunt. Hoewel wij er in de zomervakantie waren met slecht weer, was het binnen gedeelte toch prima te doen qua drukte.

Maar het buitengedeelte vonden wij het leukste deel. Het is echt een flink stuk ruimte, je loopt elkaar niet zo snel in de weg, er zijn voldoende speeltoestellen en het waterdeel is echt heel leuk.

Vanwege de afstand zal het een tijdje duren voordat we weer naar de Holle Bolle Boom gaan, maar dát we nog een keertje teruggaan staat wel vast!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.