Sevilla, ook voor kinderen een prachtige stad

26 november 2014

Onderdeel van: Spanje — Tags: — Sabine @ 11:56 AM

Sevilla met de kinderen

Patrick en Tycho poseren in Sevilla

Vanuit Portugal staken we deze zomer over naar Spanje. Onze eerste stop daar was Sevilla, de prachtige stad waar we al veel over gehoord hadden. Maar zou het ook voor kinderen een leuke stad zijn?

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. Het is bekend van de flamenco-dans, en van de Tapas gerechten. Velen vinden het één van de mooiste steden van Spanje, en dus een bezoek waard.

Maar zijn er in de stad ook leuke dingen te doen voor kinderen? En is Sevilla niet veel te heet om in het midden van de zomer te bezoeken? We gaan het uitzoeken.

Een hotel vlakbij de metro

In het zwembad op het dak van het Novotel

In het zwembad op het dak van het Novotel

Met onze huurauto komen we via het dorre landschap de buitenwijken van Sevilla inrijden. Wat een enorme stad zeg. Maar op de vroege zaterdagmiddag is het toch erg rustig op de weg, en we vinden redelijk makkelijk onze bestemming.

Die bestemming is het Novotel. Een keurig hotel in een gewone buurt, vlak naast het voetbalstadion van Sevilla. En het ligt bovendien vlakbij een metrostation, en dat blijkt ideaal.

Maar eerst vermaken we ons in het kleine zwembad op het dak. Het is erg heet, waar we al voor gewaarschuwd waren. Even afkoelen is dus geen overbodige luxe.

Overigens valt het hotel prima in de smaak bij onze kinderen. Vooral als de volgende dag bij het ontbijt genoten kan worden van Churros, een typisch spaanse snack van gefrituurd deeg. En andere lekkere dingen natuurlijk.

Tapas eten in de compacte binnenstad

Op een terrasje in het centrum van Sevilla

Op een terrasje in het centrum van Sevilla

Tegen de avond nemen we de metro naar de binnenstad. De metro kent maar één route, maar is superhandig en goedkoop en we komen midden in het centrum uit.

Bij het uitstappen ademen we meteen de heerlijke sfeer van Sevilla in. Wat een relaxte stad is dit zeg!

Direct bij het metrostation is een mini-parkje met een speeltuin. Daarna komen we bij een grote fontein, en zien we een pleintje om heerlijk te zitten en wat te eten. We delen een pizza, want dit is de stad van de Tapas, dus we willen op meerdere plekken een hapje eten.

Zeb en Tycho vinden het ook helemaal gezellig. Even spelen bij de fontein, stukje wandelen, de tram bewonderen die door de rustige straten rijdt, en dan naar het volgende terrasje.

Het is nog wel erg warm in de stad. Maar de terrassen hebben daarvoor benevelings-installaties neergezet. Regelmatig krijgen we een koel wolkje over ons heen, tot hilariteit van de jongens.

Het prachtige Plaza de España

Op een bruggetje bij Plaza de España

Op een bruggetje bij Plaza de España

De volgende morgen keren we na het ontbijt in het hotel weer snel terug naar de binnenstad van Sevilla. Dit keer stappen we uit bij Prado de San Sebastian. Hier is een park met speeltuintjes waar de jongens zich direct even uitleven.

Maar als we doorlopen naar de andere kant van het park komen we bij het Plaza de España. Een enorm monumentaal gebouw rond een plein met grachten en grote fontein.

De jongens mogen rennen over de trappen, door de gangen en over het plein, terwijl wij de prachtige fresco’s van alle Spaanse provincies bewonderen.

Naast het Plaza de España ligt nog een park: Parque de Maria Luisa. Veel groter dit keer, en we nemen een 4-persoons fiets om er doorheen te rijden. We komen daarbij langs diverse mooie gebouwen (musea waar we niet ingaan), fonteinen en speeltuinen.

Dit is werkelijk een prachtig park voor de jongens. Hoewel het erg warm is zorgen de bomen voor verkoeling, en bovendien is er water in drink-fonteintjes om mee te spetteren.

Rondleiding in de stierenarena

Poseren in de stierenarena van Sevilla

Poseren in de stierenarena van Sevilla

Nadat we in het centrum langs de historische gebouwen gewandeld hebben en hebben genoten van wat Tapas, gaan we door naar de stierenarena.

Wat je ook mag vinden van het stierenvechten, in dit deel van Spanje kun je er nauwelijks omheen. En om er een goede mening over te kunnen vormen, willen we er zelf een kijkje nemen.

De arena is al prachtig van de buitenkant, maar als we bij de rondleiding op de tribunes mogen, is het helemaal indrukwekkend. We bewonderen de (bijna) ronde arena, en stellen ons voor hoe het er met volle tribunes moet zijn.

De rondleiding gaat door in het museum. Hier leren we wat meer van de historie van het stierenvechten. Het is ooit ontstaan voor soldaten om te oefenen voor de oorlog.

Vooral Zeb vindt de beelden van verslagen stieren echter niet zo prettig. En dus blijven we maar een beetje achteraan staan. We proberen zo neutraal mogelijk uit te leggen wat er verteld wordt, en verlaten dan met gemengde gevoelens de arena.

Rust langs de boulevard

Wandelen over de boulevard bij Torre del Oro

Wandelen over de boulevard bij Torre del Oro

Vanaf de arena zetten we koers richting de rivier de Guadalquivir. Deze grote rivier loopt dwars door de stad en zorgt voor wat verkoeling, geen overbodige luxe.

De rivier kent een heerlijk rustige boulevard, om te wandelen of fietsen onder de bomen. Boottochtjes kunnen er ook gemaakt worden, maar wij houden het bij een drankje en een ijsje op één van de terrasboten.

Wandelend richting het centrum heb je ook een prachtig uitzicht op de Torre del Oro. Hierin bevindt zich nog een maritiem museum, maar wij houden het bij het bezichtigen van de buitenkant.

Dus is Sevilla nu geschikt voor kinderen?

Fietsen in het Parque de Maria Luisa, naast Plaza Espana

Fietsen in het Parque de Maria Luisa, naast Plaza España

We hebben maar een paar dagen in Sevilla, en hebben daardoor heel veel nog niet gezien. Maar onze conclusie is dat Sevilla zeker geschikt is voor kinderen.

Ja, het is er natuurlijk heet in de zomer. Maar de parken, de rivier, de schaduw van de grote gebouwen en de nevel-installaties zorgen voor verkoeling.

Wij kozen voor een rustig tempo om de stad te bezichtigen. Hoewel er natuurlijk nog veel meer te zien is, is Sevilla geen stad om je te haasten. Gewoon genieten van de heerlijke sfeer, de tapas, de mooie gebouwen en de parken zou ik zeggen. Dat deden de kinderen ook.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.