Slecht weer in vakantiepark Beekse Bergen

4 juni 2012

Onderdeel van: Nederland — Tags: , , , — sabine @ 11:31 AM

Peuterbad bij het zwembad in vakantiepark Beekse Bergen

Peuterbad bij het zwembad in vakantiepark Beekse Bergen

Als we ontwaken horen we de regen op het dak van het vakantiehuisje kletteren. Zeb en Tycho gaan eruit om te spelen en te kleuren. Wij draaien ons nog maar eens lekker om. Een uurtje later worden we door de jongens uit ons bed gehaald. Mam, kom je nog, we gaan vandaag toch zwemmen!

En daar is het een prima weertje voor. Als je in een vakantiepark in Nederland verblijft loop je altijd het risico op regenachtige dagen. Een zwembad is dus belangrijk. Bij Beekse Bergen krijg je bovendien met de ExtraCard gratis toegang tot het zwemparadijs van Sportiom in Den Bosch.

Wij blijven echter op het vakantiepark zelf, want daar is ook een zwembad. Na het ontbijt vertrekken we voor een paar uurtjes waterpret.

Groter dan gedacht

De grote glijbaan van het zwembad

Dolle pret als Tycho met Patrick uit de glijbaan komt

We hadden al een paar keer van buiten door de ramen naar het zwembad gekeken, en het leek niet zo groot te zijn. Maar eenmaal binnen valt dat reuze mee.

Het zwembad heeft 3 baden. Een peuter/kleuterbad met een klimtoren, glijbaantjes, een aap en een krokodil. Er is een wat langere glijbaan die uitkomt in een zwembad waar ook een ondiep gedeelte (80 cm) is, met een prachtige muurschildering van twee olifanten. En er is een zwembad met een stroomversnelling.

Wij vermaken ons prima! We spelen met de jongens, oefenen nog wat met Tycho voor zijn zwemles en zoeven regelmatig van de glijbaan af.

De struisvogelexpress

Struisvogelexpress met tractor in plaats van locomotief

Zeb en Tycho in de struisvogelexpress, normaal met locomotief maar nu met tractor

Na het zwemmen moeten we de grootste wens van Tycho nog waar maken. Een ritje met de struisvogelexpres. Dit is een “treintje” (traktor met aanhangwagens) die over het vakantiepark rijdt van de ingang, helemaal om het meer langs alle veldjes en huisjes, naar het safaricamp dat tegen het safaripark aanligt.

Door het slechte weer zijn we de enige die in het “treintje” zitten. Maar Tycho is in de wolken. Vooral als we ook nog eens door een tunnel gaan en de lichten aangaan in de aanhangwagens en een zwaailicht op de tractor.

Het Safaricamp

Een paar tenten op het Safaricamp Beekse Bergen

Een paar van de tenten bij het Safaricamp

Het Safaricamp is een kampeerterrein vlakbij het Safaripark. Evenals op de rest van het vakantiepark staan hier diverse typen luxe en minder luxe tenten, en je kan natuurlijk zelf je tent, camper of caravan meenemen.

Bij het safaricamp lopen we een klein rondje. Hiervandaan kan je naar het safaripark lopen, of naar een uitkijkpunt om over de vlakte met giraffes en zebra’s te kijken. Dat doen we niet, omdat we zo weer met het treintje terug willen.

Het camp zelf ziet er ook prachtig uit. Een leuk klein meertje met mooie tenten eromheen. Het wordt alleen gebruikt wanneer het “gewone” vakantiepark volstaat, en dat is nu niet het geval (met Pinksteren nog wel). Jammer, anders hadden we ook het sfeertje kunnen proeven.

Verdient Beekse Bergen het Keurmerk?

Tycho geniet bij Beekse Bergen

Als de kids zich zo vermaken, dan is er maar één antwoord mogelijk....

En dan is het alweer tijd om onze spullen te pakken en het Vakantiepark Beekse Bergen te verlaten. We kijken terug op een zeer leuk weekend.

Speelland- en het safaripark Beekse Bergen waren een groot feest voor ons hele gezin. Maar ook op het vakantiepark is het erg leuk met de diverse speeltuintjes, sportvelden, het zwembad, de struisvogelexpress, het gezellige restaurant en de leuke strandjes.

Zelf was ik echt bijzonder verrast door de ligging van het park. Het is er zo mooi met het grote Victoriameer als middelpunt! Daar heb ik van genoten!

Vakantiepark Beekse Bergen heeft alles wat een vakantiepark nodig heeft. Maar het zijn de vele extra’s die het zo bijzonder maken. Voor jong en oud, en ook bij slecht weer is er altijd wat te beleven, en staan de vriendelijke medewerkers voor je klaar.

Daarom heb ik besloten dat Vakantiepark Beekse Bergen, speelland Beekse Bergen en Safaripark Beekse Bergen bekroond worden met het vakantie met kinderen keurmerk.

Echt een aanrader dus voor je vakantie met kinderen!

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.