Spelen en Safari in Beekse Bergen

2 juni 2012

Onderdeel van: Nederland — Tags: , , , — sabine @ 11:54 PM

Safari-autootjes in Speelland Beekse Bergen

Zeb en Tycho in een safari-autootje in Speelland Beekse Bergen

Wat een heerlijke dag hebben we achter de rug. Het weer werkte uitstekend mee zodat we met volle teugen konden genieten van een dagje spelen en safari in Beekse Bergen.

Vanaf het vakantiepark Beekse Bergen vaart er een boot over het grote meer naar het speelland. Dit is het grote openluchtspeelparadijs van Beekse Bergen.

We steken het Victoriameer over en genieten van het uitzicht op de huisjes aan de oever en de vele jonge ganzen, zwanen en eendjes die we zien.

Op avontuur in het Speelland

De grote trucks in Speelland Beekse Bergen

De grote trucks in Speelland

Het is nog rustig in het speelland als we aan wal gaan. De jongens rennen gelijk naar de speeltoestellen en al snel willen ze natte voeten halen. Ze lopen over een hangbrug naar de overkant van het water en trekken zich, terwijl ze op een vlot staan, aan een touw weer terug. Zeb en Tycho vinden het prachtig!

Maar er is nog veel meer om je mee te vermaken in het Speelland. We gaan door naar de grote en kleine skelters op het verkeersplein. Hier krijgen de jongens hun rijbewijs na een aantal rondjes te hebben gereden. En dan naar de trampolines en de grote ballenberg om lekker te springen en klimmen.

Het zonnetje schijnt inmiddels lekker en dus gaan we een paar van de waterattracties doen. Met de waterracer scheuren we over het water, en met de waterfiets maken we een rustig tochtje. Voor de Watershutes en de Splash zijn onze jongens nog een beetje te jong, maar we kijken even naar het spektakel. Bij beiden raas je naar beneden om over het water door te glijden danwel er met een klap op neer te komen.

En zo vermaken we ons prima tot lunchtijd in speelland Beekse Bergen.

Op naar het Safaripark

Safari vanuit de boot

Safari vanuit de boot

Na de lunch lopen we naar het naastgelegen safaripark. Met onze Extracard mogen we ook daar naartoe, en dat doen we natuurlijk. Hier is het wat drukker dan in het Speelland, maar dat mag de pret niet drukken.

In het safaripark kan je kiezen of je te voet, met de bus, je eigen auto, of met de boot op safari gaat. Wij kiezen eerst voor de boot en varen rustig door het park. We zien diverse watervogels, antilopes, neushoorns, een tijger en ringstaart maki’s.

Geslagen door een gier…

Een gier vliegt over tidjens de roofvogelshow

Hier vliegt hij nog OVER mijn hoofd....

Aan de andere kant van het park stappen we uit en lopen we langs de pinguïns en flamingo’s op weg naar de roofvogelshow, het hoogtepunt van de dag!

De roofvogelshow is echt bijzonder leuk. De vogels vliegen zeer dicht over de mensen heen. Ze komen zelfs zo dichtbij dat ik vandaag voor het eerst in mijn leven een klap in mijn gezicht heb gekregen van een gier. Hij kwam zo laag overvliegen dat zijn vleugel mijn gezicht raakte.

De show was ook erg leuk opgezet met veel humor. Tycho vond het allemaal wel een beetje spannend en was onder mijn benen gaan liggen zodat de vogels hem niet konden raken. Zeb zat lekker rustig te genieten.

Met de safaribus weer terug

Een leeuwenstaart in de safaribus

Zeb toont de echte leeuwenstaart

Na de roofvogelshow gaan de jongens even spelen in een speeltuintje. Maar de tijd is zo snel gegaan dat we snel verder moeten lopen om de laatste safaribus te halen die naar de entree van het park gaat.

Vanuit de bus genieten we o.a. van de herten, giraffen, zebra’s, buffels en leeuwen. De gids vertelt er leuke dingen bij en laat ons nog een echte staart van een leeuw vasthouden en een wervel van een giraf.

Vissen en kreeftjes vangen

De gevangen kreeft

De gevangen kreeft in ons emmertje

En dan gaat het safaripark helaas sluiten. We nemen de shuttlebus terug naar het vakantiepark, waar we bij het huisje genieten van een borrel op het terras. De eenden en ganzen komen nog kijken of we wat te eten voor ze hebben. Eén broodje dan…

’s Avonds gaan we naast de snackbar nog wat visjes vangen met een schepnetje. Als Patrick op de bodem een steen omrolt, ziet hij een kreeftje weg duiken. Hij krijgt ‘m te pakken. Wat een bijzondere beestjes toch!

En zo is onze tweede dag alweer ten einde….

Lees verder hoe we ons ook met slecht weer vermaken in Beekse Bergen.

Of lees op Vakantie met Kinderen meer over Vakantiepark Beekse Bergen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.