Speurtocht met piraat Alf in Gråsten

17 mei 2019

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , , — Henriette Faas @ 11:44 AM

In de bossen bij Gråsten in Zuid Jutland, Denemarken, is een speurtocht met Piraat Alf uitgezet, waarbij je op zoek gaat naar de schat die de piraten hier hebben achtergelaten.

Gezin en piraat Alf bezig met speurtocht

Er zijn allemaal foto’s opgehangen, die aangeven welke kant je op moet. Een leuke activiteit voor gezinnen! En Henriette ging het met haar jongens uitproberen.

We ontmoeten ‘piraat Alf’ op de aangegeven plek in het bos bij Gråsten. Daar geeft de piraat uitleg over wat er aan de hand is en hoe de speurtocht in het werk gaat. Met andere woorden: hoe we de verborgen schat zo snel mogelijk kunnen vinden!

Kindje bekijkt de foto op het paaltje

Op zoek naar de legende: piraat Alf

Kinderen en piraat zijn op zoek naar de schat

Na twee aanwijzingen krijgen we van piraat Alf de geschiedenis van deze legende te horen. Wat er allemaal is gebeurd en hoe het in zijn werk is gegaan. En ook wordt er natuurlijk verteld dat de schat nog ergens in de bossen te vinden is!

Onze oudste (5 jaar) vindt het allemaal reuze interessant en wil zo snel mogelijk op zoek naar de schat. Onderweg doet hij ook fanatiek mee en als hij iets heeft gemist, rent hij gewoon weer even terug om nog eens alles goed te kunnen bekijken.

Ook komen we langs bij de Alf’s spring, waar je het stromende (ijskoude) water zomaar kan drinken. Hij vindt het heerlijk en blijft er maar van drinken.

Water drinken bij Alf's spring

Speurtocht met Piraat Alf voor kinderen tussen circa 5 en 8 jaar

De kinderen krijgen een vlaggetje

Onze jongste (3 jaar) loopt tijdens de speurtocht gestaag mee, maar krijgt het verhaal en de bedoeling achter de speurtocht allemaal niet erg mee. De adviesleeftijd voor deze speurtocht is dan ook 5 – 8 jaar.

Vinden we uiteindelijk de schat? En krijg je dan ook een beloning? Geef je kind(eren) op en ervaar het zelf!

De speurtochten met Piraat Alf vinden in het hoogseizoen (juli en augustus) elke donderdag plaats en worden begeleid in het Duits en in het Deens.

Opgeven kan tot een dag van te voren telefonisch bij de VVV van Sønderborg +45 74 42 35 55 of je loopt even langs bij hun winkel gelegen aan de Penegade.

Kinderen met een piratenvlaggetje

Henriëtte bezocht de regio op uitnodiging van VisitDenmark en Destination Sønderjylland. Op hun websites vind je meer informatie over wat er allemaal te doen is in de regio Sønderjylland.

Kijk hier voor meer informatie over de speurtocht en welke data deze plaatsvinden.

Ook leuk om te bezoeken in Zuid Jutland zijn het Doe- en beleefpark Universe Science Park en de Levende geschiedenis ervaren bij Dybbøl Banke

1 reactie

  1. Klinkt als een spannende speurtocht! Ben toch wel benieuwd naar de schat eigenlijk 😉

    Reactie door Bianca Christiaanse — 17 mei 2019 @ 3:23 PM

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.