Voorbereidingen voor een Stedentrip naar Venetië met kinderen

28 maart 2014

Onderdeel van: Italië — Tags: , — Sabine @ 4:26 PM

Nog 4 weken wachten tot we af mogen reizen naar Italië om een camping- en strandvakantie te combineren met een stedentrip naar Venetië. Terwijl ik me voorbereid op de praktische zaken blijkt mijn zoon Zeb zich ook te verdiepen in Venetië.

Ponte Rialto in Venetië

Ponte Rialto in Venetië

Terwijl ik druk in de weer was in mijn keuken om een maaltijd in elkaar te draaien, kwam Zeb gezellig bij mij staan om wat te kletsen. Na zijn verhalen over school kwamen we op de vakantieplannen voor de meivakantie.

“Mam, zegt hij. We gaan toch naar Venetië?”

“Ja dat klopt” zeg ik niets vermoedend. “Dat is toch de stad die bekend staat om zijn glasblazers? Ik wil daar graag het San Marco plein bekijken. En ook de Brug der Zuchten.”

Ik kijk hem vreemd aan. 9 Jaar, hoe weet jij dat de Brug der Zuchten in Venetië is? Maar hij was nog niet klaar…

“En ik wil graag in een gondel varen. Maar als dat te duur is, vind ik een Vaporetto ook wel leuk.” Hij staat me met een grote grijns aan te kijken als ik aan hem moet vragen wat een Vaporetto is.

Geronimo Stilton in Venetië

Geronimo StiltonWat blijkt, meneer heeft op school het boek gelezen van Geronimo Stilton, De kristallen gondel. In dit boek staan tekstkaders met daarin wat uitleg over Venetië.

Nu is hij helemaal op de hoogte van de toeristische plekken in Venetië. En hij wil ze graag bezoeken.

Ik ga me de komende weken verder voorbereiden op de route die we nemen om bij Camping Marina di Venezia te komen. Waar we gaan overnachten in de nieuwste stacaravan van www.eurocamp.nl, de Aspect.

Ondertussen laat ik Zeb misschien wel een reisgids lezen…. Die jongen onthoudt alles. Kan hij mooi onze gids zijn tijdens onze stedentrip in Venetië…

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.