Stop-over in de Vogezen

21 juli 2012

Onderdeel van: Frankrijk — sabine @ 5:33 PM

Overnachten in een klooster in de Vogezen

Overnachten in een klooster in de Vogezen

Vrijdag 13 juli zijn we vertrokken richting Frankrijk voor onze vakantie in de Ardeche, Jura en Luxemburg. We reizen eerst zo’n 600 kilometer en verblijven dan twee nachten bij Mirjam Bijvank in een oud klooster in de Vogezen.

We vertrekken vrijdag stipt om 8 uur. Het regent en dat blijft het ook zo’n beetje de hele weg naar de vogezen doen. De rit gaat voorspoedig. We hebben wat korte files, maar die waren gelukkig allemaal zo voorbij.

Rond een uurtje of 3 arriveren we Claudon in een prachtig gebied van de vogezen waar de chambre ‘d hotel van Mirjam in het oude klooster ligt.

Het is een bijzondere plek met een oude kerk en een groot gebouw dat vroeger dienst deed als klooster. Het ligt midden in een bosrijk gebied met een meertje op nog geen 200 meter lopen.

Helaas begint het al snel te regenen en dat blijft het ook doen. We vermaken ons met spelletjes spelen en schuiven met etenstijd aan bij de table d’hote. Dat was wel even wennen. Vooraf vis, daar houden wij allemaal zo van… haha. En dat hebben de jongens ook behoorlijk duidelijk gemaakt. Daarna een bloemkoolschotel en een toetje.

Er was nog een andere gast en verder zaten Mirjam, haar partner en de mevrouw die haar in de zomer komt helpen ook aan tafel. Helemaal op ons gemak voelde we ons niet. De jongens waren best luidruchtig en ik had het idee dat ze dat vervelend vonden.

Na het eten wordt het toch nog droog en maken we buiten nog een korte wandeling.

Quatorze Juillet

De romantische stad Plombieres les Bains

De romantische stad Plombieres les Bains

De volgende dag is het 14 juli. De feestdag van Frankrijk.

Eerst maken we een wandeling rondom de chambre d’hote. We lopen naar een grot met watervalletje en Mariabeeld en bekijken een oud altaar op een heuvel.

Daarna besluiten we om te kijken of we met een treintje meekunnen in Bains-les-Bains. Helaas zien we ‘m precies vertrekken als we er aankomen.

Maar voor Zeb en Tycho is het toch een belevenis om het oude station te bekijken en een stukje over een oud spoor te wandelen waar ook nog eens ouderwetse wissels staan die je met de hand kan bedienen. Dat proberen we dus even uit.

De kathedraal van Plombieres les Bains

De kathedraal van Plombieres les Bains

Dan gaan we een bezoekje brengen aan het stadje Plombiéres-les-Bains. Een prachtig stadje met mooie gebouwen en een parkje met een miniatuur stadje en minigolfbanen.

Wij hopen dat daar ook wat festiviteiten zijn in verband met 14 juli. We zien wel wat paardenkoetsen rondrijden met mensen in klederdracht en er is een optreden van de plaatselijke fanfare. Maar verder zijn de belangrijkste festiviteiten ‘s avonds. En dat is een groot vuur en een bal.

Wij maken een rondrit met een toeristen treintje door het stadje en dwalen er wat door de straatjes. Dan rijden we terug naar Claudon. ‘s Avonds kijken we de film Ice Age en dan gaan we snel slapen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.