9 november 2011

Terug in Bangkok

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 3:00 PM
Een Nemo-bus brengt ons van Koh Chang naar Bangkok

Een Nemo-bus brengt ons van Koh Chang naar Bangkok

Vanaf Koh Chang nemen we eerst de veerboot en dan de bus naar Bangkok. Daar zullen we nog een paar daagjes vertoeven voordat we weer naar huis vliegen.

De rit naar Bangkok duurt zo’n 7 uur. Vooral het laatste stukje in Bangkok duurt erg lang door files. Het verkeer is hier echt een drama…
(meer…)

26 oktober 2011

Verhuizing naar het westen van Koh Chang

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 9:19 PM

Zonsondergang op Koh Chang

Zonsondergang op Koh Chang


Ondanks de prachtige ligging van het mooie knusse resortje Amber Sands, de grote gastvrijheid van Julian en Cheryl en het heerlijke eten, willen we toch nog even het sfeertje proeven aan de andere kant van het eiland.

En dus gaan we op weg naar Rock Sand Beach.
(meer…)

16 september 2011

De olifanten op Koh Chang

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 11:00 PM

Gezellig op de olifanten op Koh Chang

We zitten nu al een tijdje op Koh Chang, wat olifanten eiland betekent. Hoog tijd om toch nog eens een ritje op de olifanten te maken.

Op Koh Chang zijn twee plekken waar je een ritje op een olifant kan maken. Bij de ene, aan de westkust, zijn we al eens langsgereden. Maar we hebben een paar mindere berichten gehoord over hoe ze met de dieren omgaan.

De ander, Baan Kwan Chang zit aan de noordkant van het eiland, en dichter bij de jungle. Daar besluiten we dus naar toe te gaan.

(meer…)

22 augustus 2011

De Oostkust van Koh Chang

Onderdeel van: Thailand — Tags: — Sabine @ 10:42 PM

Spelen bij de zee aan de oostkust van Koh Chang

Spelen bij de zee aan de oostkust van Koh Chang

De Oostkust van Koh Chang is minder populair dan de Westkust. Wij hebben het er echter prima naar ons zin, met bijna alles wat ons hartje begeert.

Omdat we toch ook nog een paar daagjes aan de westkust willen vertoeven, gaat Patrick met de scooter nog een aantal accommodaties daar bekijken.

Ondertussen vermaken Zeb en Tycho zich prima bij Amber Sands. Ze spelen bij een stroompje dat uit de bergen komt.

Ze kunnen hier mooi hun sandalen in mee laten drijven naar de zee toe.
(meer…)

17 augustus 2011

Met een scooter langs de westkust van Koh Chang

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 10:42 AM

Met Tycho op de scooter op Koh Chang

Met Tycho op de scooter op Koh Chang

De westkust van Koh Chang is het meest ontwikkeld. Hier zijn de meeste stranden, dorpjes, restaurantjes, resorts enzovoorts. We huren een paar scooters om dat eens te gaan bekijken.

De route is mooi. Vanaf het Noord-Oosten (waar Amber Sands zit) rijden we eerst omhoog naar het Noorden. Kleine bergweggetjes met haarspeldbochten vergen onze aandacht.

We houden een kleine pauze bij de chinese tempel, die aan de Noordkant bij een mooi uitzichtspunt staat. Dan weer naar beneden, en na het dorpje Ban Khlong Son weer omhoog.
(meer…)

15 augustus 2011

Met bus en boot naar een paradijsje op Koh Chang

Onderdeel van: Thailand — Tags: — Sabine @ 10:04 PM

Blik op het strand bij Amber Sands

Blik op het strand bij Amber Sands

Vanuit Pattaya nemen we een minibusje naar Koh Chang. En daar komen we terecht in een klein paradijsje…

Het busje is vroeg en staat al te wachten als wij buiten komen. Snel instappen en op weg.

We halen nog een andere passagier op en gaan dan op weg.

Onze enige mede passagier blijkt naar de Cambodjaanse grens te gaan. Bij een tussenstop in Rajong stapt hij over in een andere bus.
(meer…)

7 augustus 2011

Jomtien, Pattaya en het Pattaya water park

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 12:54 PM

Het strand van Pattaya

Het strand van Pattaya

Onze enige volle dag in Jomtien gaan we grotendeels doorbrengen in Pattaya water park. Maar niet voordat we ook een kijkje nemen in Pattaya zelf.

Een songtaew brengt ons vlotjes van Jomtien naar Pattaya. Ons eerste doel hier is het regelen van tickets richting Koh Chang.

Veel mensen bieden ons dure taxiritten aan. Maar via een gespecialiseerd reisbureautje is een minibusje zo geregeld.

Dan wandelen we door naar het strand van Pattaya. We zien hier de drukke toeristen badplaats die we verwachten. Toch is het hier niet veel anders dan in vele andere drukke badplaatsen.
(meer…)

Van Noord naar Zuid Thailand en aankomst in Jomtien

Onderdeel van: Thailand — Tags: , , , , — Sabine @ 6:36 AM

Tja, en dan is het tijd om afscheid te nemen van Noord Thailand en te vertrekken naar de stranden. Het wordt een lange rit met de trein naar Bangkok, en daar gaan we pas kijken hoe verder.

Na een duik in het zwembad en de lunch, nemen we afscheid van Awana House en Chiang Mai. Wat hebben we hier genoten!
(meer…)

3 augustus 2011

Olifanten wassen, tokkelen, fun in Chiang Mai

Onderdeel van: Thailand — Tags: , , , — Sabine @ 4:08 AM

Olifanten wassen in de rivier

Olifanten wassen in de rivier

Onze laatste volle dag in Chiang Mai doen we een dagtrip. Daar zijn er velen van, maar wij wilden een bijzondere: geen trekking, maar wel olifanten wassen…

Om half 9 worden we opgehaald door een busje met daarin nog een Chinees stel en een Canadees meisje. Zij gaan dezelfde tour doen, al zal die voor ons wat aangepast zijn.
(meer…)

2 augustus 2011

Fietsende aapjes en tijgers knuffelen

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 5:19 AM

Tijgertje aaien in Tiger Kingdom

Tijgertje aaien in Tiger Kingdom

Chiang Mai is inmiddels een flink toeristen centrum geworden. In de omgeving zijn dan ook steeds meer dingen te doen.

Twee ietwat dubieuze activiteiten zijn de monkey training school en tiger kingdom. Dubieus of niet, we willen toch graag een kijkje nemen, de jongens voorop.

Omdat we nog niet precies weten wat we de komende dagen willen doen, slapen we eerst maar eens uit. Daarna doen we wat boodschappen, en om Zeb te plezieren lunchen we voor het eerst in Thailand bij de McDonalds.

Rond half 3 lopen we een booking kantoortje binnen om te kijken wat we nog kunnen gaan doen. En dan hebben we ineens binnen een kwartier een druk programma.

We gaan dezelfde middag nog naar het tiger kingdom en de monkey school. en voor de volgende dag hebben we een tripje geboekt.
(meer…)

1 augustus 2011

Panda’s en meer in de dierentuin van Chiang Mai

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 6:32 AM

Eén van de panda's in de dierentuin van Chiang Mai

Eén van de panda's in de dierentuin van Chiang Mai

Er was één ding wat we echt wilden doen in Chiang Mai, en dat was naar de dierentuin om de pandaberen te bekijken. De jongens zingen al: de panda, de panda, de pi pa pipa panda.

Met de tuktuk rijden we er naartoe. In de dierentuin kun je met de bus tegen betaling door het park gereden worden.

Bij de eerste stop staan we gelijk al voor het gebouw van de pandaberen. Wel moeten we extra geld betalen om ze te kunnen zien, maar dat hebben we er wel voor over.
(meer…)

Met de VIP bus terug naar Chiang Mai

Onderdeel van: Thailand — Tags: , , — Sabine @ 5:41 AM

Onze VIP bus naar Chiang Mai

Onze VIP bus naar Chiang Mai

Na ons lange verblijf in het verre noorden (3 plekken rond Chiang Rai), is het tijd om terug te keren naar Chiang Mai, het iets minder verre noorden.

Per abuis hebben we kaartjes voor de VIP bus. De “gewone” airco bus is al prima, maar we dachten dat die VIP heette. Dus zitten we nu in een nog luxere uitvoering.

Wat er anders aan is, is vooral de beenruimte. Zoveel heeft een Thai niet nodig, maar voor ons wel lekker. Dat de stoel verder naar achteren kan is alleen voor nachtelijke ritten wel lekker, maar voor ons niet zo van nut.

We krijgen in deze bus ook nog een broodje, maar dat is niet aan ons besteed. In de gewone airco bus (die al heel luxe is vergeleken met de reguliere bussen) kregen we ook al water en iets eetbaars, dus veel verschil daarin is er niet.
(meer…)

31 juli 2011

Witte tempel en zaterdagmarkt in Chiang Rai

Onderdeel van: Thailand — Tags: — Sabine @ 2:03 PM

Zeb en Patrick bij de witte tempel in Chiang Rai

Zeb en Patrick bij de witte tempel in Chiang Rai

Op onze laatste dag in de omgeving van Chiang Rai willen we de witte tempel bezichtigen. Deze hebben we nog niet gezien, en dat is een gemiste kans volgens velen.

We laten ons dus naar de tempel vervoeren, en koppelen het aan het bezoeken van de zaterdagmarkt in Chiang Rai. Ook iets wat je beleeft moet hebben, zegt men…

Voordat we op pad gaan besteden we echter de halve dag aan het zwembad van Chang Garden. Zeb en Tycho krijgen daar gezelschap van een groep Thaise kinderen, wat wat meer leven in de brouwerij brengt.
(meer…)

30 juli 2011

De prachtige omgeving van Mae Chan

Onderdeel van: Thailand — Tags: , , , — Sabine @ 5:57 PM

Huai Kang Pla watervallen in de omgeving van Mae Chan

Huai Kang Pla watervallen in de omgeving van Mae Chan

Mae Chan ligt in het verre noorden van Thailand. Een ideale plek om hier vandaan uitstapjes te maken naar de gouden driehoek, het grensgebied met Myanmar (Birma) en Laos.

Alleen, dat hadden we al gedaan toen we bij Toony in Chiang Rai zaten.

Nu kiezen we er dus voor om met de scooter de directe nabijheid van Mae Chan te bezoeken. En dat valt niet bepaald tegen.

Na het kiezen van de helmen (niet eenvoudig deze keer, ze zijn wat groot voor Zeb en Tycho) en met een eenvoudig routebeschrijving op zak, gaan we op pad.
(meer…)

29 juli 2011

Chang Garden, een mooi maar eenzaam resort

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — Sabine @ 5:27 PM

We zijn de enige gasten...

We zijn de enige gasten...

Vandaag vertrekken we van het platteland bij Thoeng naar Mae Chan, ten noorden nog van Chiang Rai. We zijn benieuwd wat we daar zullen aantreffen…

Rond een uurtje of 10 vertrekken we richting de bus in Thoeng welke ons terug brengt naar Chiang Rai. Daar worden we opgewacht voor een autorit naar Mae Chan, waar zich het Chang Garden resort bevindt.

De ontmoeting met de chauffeur verloopt niet vlekkeloos. Als we onze spullen ingeladen hebben, rijdt hij achteruit, pardoes tegen een Song-taew (typische Thaise taxi) aan.

Kan gebeuren, maar de manier waarop dit akkefietje afgehandeld wordt laat een vreemde sfeer bij ons achter…
(meer…)

Oudere Artikelen »