Leuke uitjes in het Salzburgerland

21 januari 2019

Onderdeel van: Oostenrijk — Tags: , — Sabine @ 10:31 AM

In 2017 bezocht Henriette met haar gezin de regio Salzburgerland in Oostenrijk. Hier beschrijft ze de vele activiteiten die ze hier konden doen.

Op een bruggetje bij de Lammerklamm

Het Salzburgerland ligt ten Oosten van Tirol, in het achterland van de stad Salzburg. Vooral de afwisseling in activiteiten in combinatie met een schitterende omgeving is hier fantastisch!

We hebben o.a. speciale familiewandelingen gelopen, mooie watervallen bekeken en door een kloof geklauterd.

Lees hier onder snel meer over onze belevenissen. Plus praktische tips over deze activiteiten.

Wandelingen speciaal voor gezinnen met (jonge) kinderen

Waterspel bij Flori's Erlebnispad

Een ontzettend leuke en mooie wandeling met kinderen is het Flori’s Erlebnispad in Flachau. Deze wandeling is speciaal opgezet voor kinderen.

Onderweg is er voor hen van alles te beleven, zoals bijvoorbeeld een blote-voeten-pad, speeltuintjes en waterspelletjes.

Voor het Flori’s Erlebnispad neem je vanaf Flachau de lift “Star Jet 1” naar boven. De wandeling is 1,9 kilometer en duurt circa 1,5 – 2 uur. Omdat er zoveel te doen is voor kinderen onderweg, deden wij er zelf veel langer over!

Je kunt het dus zo lang of kort maken als je zelf wilt, maar houd er wel rekening mee dat je voldoende eten en drinken mee neemt voor onderweg, want alleen bij het start- en eindpunt is een restaurant.

Verstoppen in een marmottenhol bij de Alles Alm wandeling

Ook een hele leuke is de “Alles Alm” familiewandeling in Obertauern. De kinderen kunnen dus tijdens de wandeling lekker spelen terwijl je zelf kan genieten van de mooie uitzichten.

Het startpunt van de familiewandeling “Alles Alm” is gelegen aan de Gnadenalmstraße 20 te Obertauern. De wandeling is circa 6 kilometer lang. Een dagdeel moet je hier zeker wel voor uittrekken. Al is het ook hier weer afhankelijk van jezelf uiteraard.

Beide wandelingen zijn gratis toegankelijk.

Erlebnisbadesee met waterglijbanen en een peutergedeelte

Heerlijk spelen bij de Erlebnisbadesee

In Eben im Pongau vind je de Erlebnisbadesee, een heerlijk meer waar je kunt zwemmen, zonnebaden en de kinderen kunnen genieten van de verschillende glijbanen.    

Het meer is schitterend gelegen en is behoorlijk groot, maar liefst 7.000 m² aan water! Om het gehele meer is gras aangelegd en daarmee meer dan voldoende ruimte om te zonnebaden.

Er zijn bij het meer twee grote glijbanen. En voor de peuters/kleuters is er een apart gedeelte van het meer afgezet, waar het water ondiep is. Ook hier is een glijbaan.

Er is een restaurant wanneer je een hapje wil eten of drinken. Niet persé nodig, maar we raden aan waterschoenen mee te nemen.

Vanaf 5 jaar moet je entree betalen, voor volwassenen is dit EUR 5,10 (prijspeil 2018). Heb je een gastenkaart van een plaats, vraag dan of er korting geldt. Met de SalzburgerSportwelt card is toegang zelfs gratis! Een parasol kan worden gehuurd tegen een geringe vergoeding (en borg).

Lammerklamm kloof in Scheffau, heel geschikt voor kinderen

De Lammerklamm kloof

Deze kloof is in één woord te omschrijven: schitterend! En prima te bewandelen met kinderen!

Onze oudste (net 5 jaar) loopt en klautert zelf op de veilige paden en onze jongste (2 jaar) zit bij papa op de rug in een drager. Je ziet diepe kloven, kale kliffen en fascinerende watervallen.

Trappetjes en bruggetjes leiden je door de kloof. Er zijn diverse uitzichtpunten, maar al tijdens het lopen heb je schitterende uitzichten.

Het is een nauwe kloof met een smal wandelpad. Soms is dat ook wel vervelend als het druk is met tegenliggers. Het water klettert ondertussen onder je, waanzinnig spectaculair.

De wandeling heen en terug door de kloof duurt circa 60 minuten. Je kunt er ook voor kiezen aan het einde van de kloof nog door te lopen naar het restaurant. Die bereik je na ongeveer 10 minuten lopen en hier kun je een hapje eten of wat drinken voordat je aan de terugweg begint.

In verband met de drukte in de kloof en de parkeerplaatsen, adviseren we je vroeg te beginnen. Zo heb je het minste last van tegenliggers op het smalle wandelpad.

Burcht Hohenwerfen in Werfen

De kinderen luisteren naar de Audiotour in burcht Hohenwerfen

Bovenop een hoge rots ligt deze 900 jaar oude burcht. Voor kinderen is er een speciale (Nederlandstalige audio-)rondleiding en worden er dagelijks roofvogelshows georganiseerd.

Een bezoek hieraan was leuk, maar de wachtrijen waren zo enorm lang (in het hoogseizoen) dat we een bezoek niet zonder meer zullen adviseren. Het schijnt niet altijd zo te zijn, maar bij ons dus wel….

Gollinger watervallen, van beneden tot de oorsprong

Genieten van de Gollinger watervallen

Watervallen vinden wij altijd prachtig. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een kwartier lopen tot we aankomen bij de onderkant van de waterval. Wat een gaaf gezicht is dat toch, wanneer het water vanaf 75 meter hoogte naar beneden klettert. De kinderen zijn er ook van onder de indruk.

We klauteren verder naar boven. Tot we uiteindelijk aankomen bij de bron van de waterval. Onderweg hebben we vanaf diverse hoogtes schitterende uitzichten op de watervallen.

Goede schoenen zijn hier erg aan te raden. Het is zeker te doen voor kinderen, maar ze moeten wel zelf echt goed kunnen lopen en kunnen klimmen. Onze jongste, destijds 2,5 jaar, kan prima lopen, maar tijdens de klim gaat hij wel in de drager bij papa op de rug.

Zoals de naam al aangeeft, liggen de watervallen Golling an der Salzach. Er wordt een kleine entree gevraagd. Check even goed of je eventuele gastenkaart korting geeft!

Wat te doen bij slecht weer

Wij hebben geluk gehad met het weer, want we hebben twee weken lang zon gehad. Maar mocht je eens een keer slecht weer treffen, dan kun je bijvoorbeeld de zoutmijnen in Hallein bezoeken.

Voor kinderen (toegestaan vanaf 4 jaar!) is deze mijn echt heel leuk, want het zit vol verrassingen. Zo ga je mee in een treintje, moet je over een houten balk glijden en vaar je met een vlot over het zoutmeer.

Kleed je overigens wel goed aan, want het is behoorlijk fris.

Een andere tip bij slecht weer is een bezoek aan de ijsgrotten. Ook hiervoor raden we je aan warme kleren aan te doen. De ijsgrot ligt nabij Burcht Hohenwerfen en is de grootste ter wereld!

Door het mooie weer tijdens onze vakantie zijn we hier zelf niet geweest, maar wat we begrijpen is dat er wel flinke geklommen en gelopen moet worden. Je kinderen moeten dat dus al wel kunnen! Maar eenmaal binnen is het wel erg mooi.

En dit is maar een kleine greep uit de vele mogelijkheden voor uitjes in het Salburgerland. Dit is echt een top-regio voor een kindervakantie. De leukste adresjes vind je op de pagina Salzburgerland met kinderen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.