Leukste uitjes in Noord Limburg voor gezinnen

24 februari 2017

Onderdeel van: Nederland — Tags: — Sabine @ 12:02 PM

Weet jij wat de leukste uitjes in Noord Limburg voor gezinnen zijn? Samen met zoon Zeb en Neefje Max heb ik het voor je uitgezocht. Van zwemmen in het Aqua Mundo tot gamen en museum bezoek.

wildwaterbaan Center Parcs MeerdalOns weekendje weg naar Noord Limburg start wat hectisch. Mijn zoontje Tycho is ziek en we besluiten dat ik met Zeb op pad ga en dat Patrick met Tycho thuis blijft.

We bellen met neefje Max of die zin heeft om mee te gaan. En gelukkig heeft die er wel oren naar. En zo vertrek ik samen met twee kids naar Noord Limburg waar ons een druk programma te wachten staat.

We parkeren de auto en gaan wandelend naar het Limburgs Museum. Het is leuk om door de gezellige winkelstraatjes te struinen. Ik maak in mijn hoofd allerlei plannen om hier te gaan shoppen met vriendinnen. Jammer dat ik geen dochters heb, want de jongens krijg ik geen winkel in. Oh ja, wel de speelgoedwinkel…..

Playmobiel in het Limburgs Museum

Het Limburgs museum ligt vlakbij het centraal station in Venlo. Als we binnen komen krijgen we uitleg welke tentoonstellingen er zijn. Er is een blijvende tentoonstelling “van neanderthaler tot stedeling”, een playmobiel tentoonstelling en een tentoonstelling over Toos en Henk. De cartoon die bedacht is door Paul Kusters en in verschillende dagbladen in Nederland te lezen is.

Speurend het museum bekijken

Limburgs Museum speurtochtIk verwacht dat Zeb en Max direct naar de playmobiel tentoonstelling willen. Maar beide zeggen dat ze eerst de tentoonstelling “van neanderthaler tot stedeling” willen zien. En dus gaan we daar naartoe. We krijgen een speurtocht mee en dat vinden de jongens wel wat.

Ze moeten op zoek gaan naar eieren en vragen beantwoorden zodat ze aanwijzingen krijgen om op het eind iets te vinden. Maar wat dat is, dat verklap ik nog niet. Het is veel leuker om zelf het museum een keer te bezoeken.

Op speelse wijze krijgen ze zo mee welke attributen er vroeger gebruikt werden in de verschillende tijdperken. In het museum zijn ook diverse hoekjes waar wat te ontdekken valt. Je kan er je eigen kasteel van blokken bouwen of mozaïken met mooie felle kleurtjes.

Wat bestaat er veel Playmobiel!

Playmobiel tentoonstelling Limburgs MuseumDan gaan we een bezoekje brengen aan de playmobiel tentoonstelling. Eigenlijk zijn de jongens meer Lego fan. Maar als ze zien wat er allemaal staat worden ze toch wel enthousiast.

Kastelen, ridders legers, dinosaurussen, je kan het zo gek niet bedenken of het is (of was) verkrijgbaar als Playmobiel set.

Er staat een hele coole reuze dino waar de jongens wel mee op de foto willen. En natuurlijk willen ze ook even spelen met de Playmobiel op de speciale speelplek.

Het is zelfs zo leuk dat we de rest van de tijd hier blijven en we de rest van het Limburgs Museum nog niet gezien hebben. De jongens vinden het dan ook jammer als we vertrekken.

E-Village, het uitje van deze tijd

E-Village in roggelWe verlaten Venlo om verder te rijden naar Roggel waar we gaan spelen bij E-Village. Als we aankomen is het even zoeken waar we precies moeten zijn.

Mijn eerste indruk van het gebouw is niet echt goed. Het ziet er van de buitenkant allemaal wat verouderd uit. Maar als we de hal met moderne computerspellen zien, dan zijn we verkocht.

De jongens kijken hun ogen uit! Hier is zoveel te doen wat met gamen te maken heeft. Er zijn hier wel 80 verschillende soorten games.

En wat mij aanspreekt, er zijn ook veel gamespellen waarbij ze moeten bewegen zoals Just dance en Fruit Ninja Kinect. Maar ook spellen als minecraft en het voetbalspel FiFa kan er gespeeld worden. Een potje airhockey en tafelvoetbal behoren ook tot de mogelijkheden.

Als ouder krijg je ook zin om lekker mee te spelen. Maar heb je daar geen zin in, dan kan je een bakkie doen op het terras in de hal. Ook heel leuk is het om hier je partijtje te vieren. En elke laatste vrijdag van de maand is er Active Friday, de game avond voor tieners. De kinderen zullen de tijd van hun leven hebben!

Voor de tweede keer deze dag heb ik moeite om de jongens mee te krijgen.

Bij E-Village kan je naast gamen ook een potje tennis spelen, GPS tochten maken en speurfietsen.

Zwemmen in het Aqua Mundo van Center Parcs Meerdal

wildwaterbaan Center Parcs MeerdalCenter Parcs staat bekend om zijn leuke zwembaden. Wij logeren dit weekend in een cottage van Center Parcs het Meerdal. Een bezoekje aan het zwembad is dan ook een must.

In het Aqua Mundo is het even zoeken naar een kleedhokje want het is er druk. Toch duurt het niet al te lang dat we alle drie in onze badkleding staan en de spullen opgeborgen zitten in een kluisje.

We zoeken een plekje om onze handdoeken neer te leggen en dan starten we in het golfslagbad. Het blijft leuk om in het woelige water te spelen en mee te deinen met de golven. Dan gaan we naar de wildwaterbaan. En daar kunnen de jongens geen genoeg van krijgen. Het eerste uur zijn ze alleen maar in dit deel van het zwembad te vinden. Het is zo leuk!! Tussendoor gaan ze ook wel een keer van de glijbaan, maar dan toch weer snel terug naar de wildwaterbaan.

Dan staat het buitenbad op het programma. Zeb en Max zijn zo stoer om ook het ijskoude badje te proberen. Het is natuurlijk erg lekker om na zo’n koud bad in het warme water te springen. Maar mij krijgen ze er niet in. Het water is zo koud dat de kramp al in mijn kuit springt als ik een voet in het water steek. Wat een bikkels zijn de mannen dat ze daarin gegaan zijn.

We blijven zwemmen tot we trek krijgen en dan nuttigen we een drankje en kleine snack bij de snackbar in het zwembad. Wat een fijn zwembad hebben ze hier.

Het is mogelijk om het zwembad van Center Parcs het Meerdal te bezoeken als daguitje. Helemaal super leuk is het om er je verjaardagspartijtje te geven.

Wij bezochten deze uitjes in Noord Limburg op uitnodiging van Liefde voor Limburg. Op hun website vind je nog veel meer leuke daguitjes voor gezinnen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.