Uitjes in Zuid-Tirol vanuit Boerderij Mudlerhof

7 januari 2019

Onderdeel van: Italië — Tags: — Sabine @ 12:12 PM

In de prachtige dolomieten van Zuid-Tirol ligt Boerderij Mudlerhof, waar je een heerlijke boerderijvakantie kan vieren. Maar wat is er te doen in Zuid-Tirol?

Uitzicht op de Dolomieten bij stoeltjeslift Haunold

Tijdens haar bezoek aan Vakantie Boerderij Mudlerhof maakte Cindy hele leuke uitstapjes met haar gezin.

En raakt ze al niet uitgesproken over de boerderij, dat geldt ook voor Zuid-Tirol. Ze vertelt er graag over:

We kunnen het ons bíjna niet voorstellen dat je je gaat vervelen bij boerderij Mudlerhof, maar wil je er toch een dagje op uit, dan is er in de
omgeving meer dan genoeg te zien en te doen. Bij deze een greep uit de leukste uitstapjes:

Lunchen, spelen en rodelen

In Innichen kan je met de stoeltjeslift Haunold de berg op. Boven op de berg is een berghut, waar je heerlijk kunt lunchen, met een hele leuke speeltuin voor de kinderen erbij. Ook kun je hier lekker wandelen.

Vader, kindje en hond in de stoeltjeslift
We zijn boven!

En voor de terugweg naar beneden kun je kiezen: ook gewoon met de stoeltjeslift……..of wordt het toch de zomerrodelbaan?!
Houd rekening met de lunch van de ‘liftmannen’: tussen 12.30 en 13.30 uur staat de stoeltjeslift stil!

Genieten van het uitzicht terwijl de kinderen spelen….

Combineer Kasteel Taufers met de watervallen

Kasteel Taufers met de besneeuwde bergen op de achtergrond

Breng eens een bezoek aan het imposante Kasteel Taufers.

Dagelijks zijn er rondleidingen. Vooral de ridderzaal is voor de kinderen zeer interessant.

Volg hierna het pad vanaf het kasteel voor een lunchadresje met terras mèt uitzicht!

Op nog geen tien minuten afstand van het kasteel vind je de Reinbach Watervallen. Deze twee uitstapjes zijn dus mooi met elkaar te combineren. 

In totaal zijn het drie watervallen. Volg het wandelpad en je komt langs allemaal. De wandelafstand is steeds zo’n twintig minuten. Na de wandeling kun je terecht bij de kiosk aan het begin van het wandelpad (met terras) en het winkeltje, voor een versnapering of een leuk souvenirtje.

Vader en kind bij de Reinbach Waterval
Wauw, wat zijn de watervallen mooi!

Wildpark Thal-Assling in Oostenrijk

moeder en kind aaien de ezels

Een èchte aanrader is Wildpark Thal-Assling, nèt over de grens in Oostenrijk (denk aan een tolvignet!).

Dit wildpark is prachtig gelegen tegen een berg aan. Als je dus het wandelpad volgt om alle dieren te zien, kom je steeds hoger! Houd hiermee rekening bij je kledingkeuze: hoe hoger je komt, hoe frisser het wordt. Draag dus laagjes!

Je ziet hier herten, zwijnen, bizons, wasbeertjes, fretten, (sneeuw)uilen, steenbokken, gemzen, roofvogels, ezels, geitjes etc. Daarnaast zijn er langs de route diverse activiteiten voor kinderen, zoals bijvoorbeeld het maken van een kaarsje van bijenwas bij de imker. En vanaf de klimtoren heb je een prachtig uitzicht over het park.

Bij de entree van het park zijn verder een restaurant, een souvenirwinkel, een speeltuin en een ruimte met modelspoorbanen aanwezig. En ook hier is een gave zomerrodelbaan!

Verder wordt er een leuke foto van jullie gemaakt met de mascotte van het park, die je gratis mee krijgt. Trek hier echt een dag voor uit, je zult je hier niet snel vervelen.

Vader en zoon rodelen naar beneden
Whiehoe, dit is leuk!!

Bezoek het sfeervolle stadje Brixen

lunchen op terras in Brixen

Wil je toch ook graag een keer een dagje stad? Ga dan zéker naar het leuke en sfeervolle stadje Brixen (Bressanone) met zijn prachtige Domkerk. Loop hier vooral even naar binnen, je kijkt je ogen uit.

Verder heeft dit knusse stadje ontzettend veel leuke winkeltjes, marktkraampjes en gezellige terrasjes. Uiteraard koop je hier een lekker ijsje voor de kids en kijk eens bij een marktkraampje voor leuke figuurtjespasta. Wedden dat ze dan extra goed eten?

Ga lunchen tussen 12.00 en 15.00 uur, dan zijn de meeste winkels dicht. De kerk is de hele dag open.

De domkerk in Brixen
De Domkerk in Brixen

Kunst, zwemmen, wandelen of fietsen?

poseren bij jesus beeld op de fiets in de dolomieten

Niet ver bij de boerderij vandaan, één dorpje verderop (Pichl), bevindt zich het atelier van kunstenaar Luis Seiwald. Je mag zijn atelier bezichtigen, en in de zomer biedt hij voor kinderen schilderworkshops aan.

In de directe omgeving zijn diverse natuurbaden, waar je heerlijk kunt gaan zwemmen. Voor een ‘minder-mooi-weer-dag’ of in de winter zijn er ook meerdere overdekte zwembaden, bijvoorbeeld in Bruneck of Innichen.

Verder leent het prachtige Zuid-Tirol zich natuurlijk perfect voor heerlijke wandelingen. Er zijn zelfs speciale kinderwandelingen, waarbij de kids onderweg bijvoorbeeld kunst- of schilderwerken tegenkomen. De boerin van Mudlerhof kan je er alles over vertellen.

En ook fietsen behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Let wel: je bent in de Dolomieten. Het is dus níet vlak!

boerderij mudlerhof
Boerderij Mudlerhof

En dan nog de grootste tip! Ga logeren bij Boerderij Mudlerhof! Je leest er alles over op de website. En je kan er ook een hele gave wintervakantie vieren!!

uitzicht op dolomieten met moeder en kind in een bloemenveld

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.