Op vakantie in Zuid-Seeland Denemarken, wat een avontuur.

10 juli 2019

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , , , — Bianca Christiaanse @ 11:47 AM

Bianca ging met haar gezin op vakantie in Zuid-Seeland, in het Oosten van Denemarken. Met leuke uitstapjes op de verschillende eilanden.

Fossielen zoeken op het strand bij Mons Klint

Toen ik tegen onze vrienden en familie vertelde dat ik Denemarken ging bezoeken vroegen veel mensen zich af of ik dan naar Legoland zou gaan. Maar dat gebied is eigenlijk al heel erg bekend.

Wij gingen naar Zuid-Seeland, in het Oosten van Denemarken. Dit betreft de voormalige provincie Storstrøm, bestaande uit het zuidelijke deel van het eiland Seeland, en ook de eilanden Lolland, Falster en Møn. Na de nieuwe indeling uit 2007 valt dit allemaal onder de regio Seeland (Sjaelland).

Zuid-Seeland staat bekend om de natuur en de enorme kliffen. Ook is er heel veel te ontdekken over de tijden van de Dinosaurussen.

Hoe je er komt en wat wij allemaal gedaan hebben lees je in deze blog.

Met de auto of vliegtuig

Naar Zuid-Seeland kan je het beste met de auto gaan. Deze heb je dan altijd bij je om de mooie plekken te bezoeken van deze eilanden.

De bijzondere plekken zijn meestal afgelegen, maar prima te doen met je eigen auto. Wij komen zelf uit de buurt van Rotterdam en hadden een rit van ongeveer 800 km voor de boeg.

Dat is best een eindje rijden. Daarom hadden we voor de heenweg een hotel geboekt in Noord-Duitsland zodat we de tweede dag niet heel laat zouden aankomen bij onze camping in Nysted.

De ferry van Puttgarden in Duitsland naar Rødby in Denemarken

Emma heeft de Scandlines ticket in haar hand
Emma vond het wel heel leuk met de boot mee!

Om Zuid-Seeland te bereiken moet je het water over. Bij Puttgarden in Duitsland gaat de ferry naar Rødby Denemarken. De tickets kan je online bestellen maar ook bij de kassa betalen.

Als je de tickets online wilt bestellen moet je er een tijd bij zetten. Wij vonden dit niet heel handig aangezien je met twee kleine kinderen niet weet hoe lang de autorit gaat duren.

De tocht naar het eiland Lolland duurt ongeveer 45 minuten. Je kan op de ferry wat eten en drinken halen, maar ook winkelen in de shops. De kinderen hebben lekker gespeeld in een speelhoek en voordat je het weet ben je aan de overkant.

Spelen in de speelhoek op de Scandlines ferry naar Rodby
Lekker spelen op de boot

Onze eerste accommodatie op het eiland Lolland: Camping Nysted

De bungalow is gezellig knus
Onze bungalow

Wij gingen als eerste het eiland Lolland bezoeken. We mochten slapen op camping Nysted in Nysted.

Deze camping in het Zuiden van Lolland is uitermate geschikt om de bezienswaardigheden op zowel Lolland als Falster te verkennen.

De eigenaresse stond ons vriendelijk te woord en liet ons zien wat er allemaal in de omgeving te doen was. We hadden al een heel dagprogramma meegekregen van Visit Denmark maar je weet natuurlijk nooit of er tijd over is voor andere leuke dingen.

Kindvriendelijke camping en verse broodjes in de ochtend

Op de camping staan veel speeltoestellen en kan je ’s middags een broodbestelling doen die je de volgende ochtend kan ophalen. Ook kan je er fietsen huren. Omdat Nysted aan het strand ligt en een leuk dorpje aan het water heeft hebben we ook een klein stukje gefietst tussen al onze plannen door.

Op camping Nysted kunnen de kinderen lekker spelen in de speeltuinen
Op de camping konden de kinderen leuk spelen.

Zeker een tussenstop waard

Ga je de eilanden Lolland en Falster bezoeken of ben je op doorreis? Dan is deze camping zeker een tussenstop waard om wat leuke uitstapjes te doen. Wij hebben veel gezien en gedaan. En ons verbaasd over hoe mooi Denemarken wel niet is. Benieuwd naar onze uitstapjes? Ik heb ze voor je op een rij gezet:

Safaripark Knuthenborg

Safaripark Knuthenborg is een heel groot safaripark en we hebben de meest gevaarlijke dieren vlak langs onze auto zien lopen. Je kan er zelfs bij sommige (niet gevaarlijke) dieren uit de auto!

Ze hebben er niet alleen wilde dieren maar ook levensechte dinosaurussen. In een bos staan ze en je kan er van alles te weten komen over de tijd waarin ze leefde. Sluit dit geweldige park af met een bezoek aan de grote speeltuin met attracties en je dag kan niet meer stuk.

Lees hier onze blog over Safariepark Knuthenborg

In het safaripark in Zuid-Seeland bekijken de kids de dinosaurussen
Net echt die dino’s

Krokodillezoo Denmark

Stoer uitje, Bianca mag een babykrokodil vasthouden
Wat een avontuur

Bij krokodillezoo Denmark hebben we alle 25 soorten krokodillen gezien die de wereld heeft. En zelfs een babykrokodil vastgehouden!

Ook mochten we de schildpadden aaien en hebben we een slang vastgehouden. Stoer uitje voor stoere kinderen. En voor stoere ouders, want onze kinderen vonden het allemaal een beetje eng…

Lees hier onze blog over de krokodillezoo

Fietsen langs de kustlijn van Zuid-Seeland en een lekker ijsje eten

En je kan natuurlijk ook in de buurt blijven en langs de mooie kustlijn lopen of fietsen. In het vissersdorpje Nysted kan je dan stoppen voor een lekker ijsje.

Nysted heeft een mooie kustlijn
Nysted heeft een mooie kustlijn
Nysted is een klein vissersdorpje. Sanne en Emma genieten van een ijsje
Een lekker ijsje na onze fietstocht

Door naar de tweede accommodatie in Stevns

In stevns hadden we ene fijn huis met een grote keuken
Een heel fijn huis hadden we in Stevns

Stevns ligt op het eiland Seeland zelf. Het staat bekend om zijn krijt rotsen.

Via feriepartner is er voor ons een huisje geboekt. Het is een groot modern strandhuis met 2 slaapkamers, woonkamer, keuken en een hele grote tuin.

Ferriepartner verhuurt huizen van particulieren die er op dat moment geen gebruik van maken.

Er is ook een schommel in de tuin
Er was zelfs een schommel bij het huisje.

Binnen 1 minuut sta je op het strand en kan je lekker uitwaaien of lekker zonnen met mooi weer. Wat een mooie plek.

Het huisje in Stevns ligt aan het strand
Heerlijk strand bij het vakantiehuis

Vanaf Stevns zijn er bijzondere uitstapjes die je kan maken

Zuid-Seeland heeft een hele mooie kustlijn, maar wist je dat je er ook heel goed fossielen kan zoeken? Of op 45 meter hoogte een bijzonder mooi uitzicht hebt over het landschap? Ik heb de bijzondere uitstapjes voor je op een rijtje gezet.

Camp Adventure

Bij Camp adventure maak je een hele klim naar 45 meter hoogte. Voordat je bij de bostoren bent loop je door een waanzinnig mooi bosgebied heen. Na afloop kan je op het gezellige terras een lekker drankje nemen.

Lees hier onze blog over de bostoren bij Camp Adventure

De bostoren van camp adventure is ook buggyvriendelijk
De bostoren is ook buggyvriendelijk

Fossielen zoeken bij Faxe en Møns Klint

In het geomuseum Mons Klint kunnen de kinderen lekker hun gang gaan
In het geomuseum bij Mons Klint kunnen de kinderen lekker hun gang gaan

Twee totaal verschillende plekken waar je fossielen kan vinden. Faxe ligt in het binnenland van Seeland en Møns Klint ligt op het eiland Møn.

Faxe heeft het enige gefossiliseerde rif van de wereld, en daar kan je heel veel fossielen vinden tussen de witte stenen. Het geomuseum is ook zeker een bezoekje waard. Ga op avontuur met een gids, die je alles kan vertellen over de geschiedenis en je helpt bij het fossielen zoeken.

Hier kan je onze blog lezen over het fossielen zoeken in Faxe

Møns Klint heeft enorm hoge kliffen aan zee. En na een lange tocht naar beneden via een trap door een mooi bosgebied komen we op een strand vol met zwarte stenen. En dat zijn niet zomaar zwarte stenen, in deze stenen zitten ook fossielen.

Ook bij Møns Klint vind je een geomuseum. Dit museum is groot en heel interactief voor de kinderen.

Hier vind je onze blog over Møns Klint

Sanne is fossielen aan het zoeken in Faxe
Goed kijken of je een fossiel ziet Sanne

Danish Castle centre

Ook hebben we kort een tussenstop gemaakt bij het Danish Castle Centre. Hier kan je bij de ruïne zien en beleven hoe het eiland verdedigd werd tot duizenden jaren geleden.

We hebben er een ijsje gegeten en van het uitzicht genoten. Helaas waren onze kinderen te klein voor de expositie, maar met oudere kinderen die geïnteresseerd zijn in de riddertijd is het zeker de moeite waard.

Bij het Danish Castle Centre heb je een mooi uitzicht vanuit deze toren
Vanaf deze toren heb je een mooi uitzicht

Wij hebben genoten van onze tijd in Zuid-Seeland. Vriendelijke mensen, mooie natuur en gave dierenparken!

Bianca en haar gezin bezochten deze mooie gebieden op uitnodiging van VisitDenmark

Meer weten over alle gebieden in Denemarken? Bekijk dan de pagina’s over Denemarken met kinderen.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.