Strandvakantie bij Vakantiepark het Stoetenslagh

18 mei 2013

Onderdeel van: Nederland — Sabine @ 2:53 PM

Het strand bij Vakantiepark het Stoetenslagh

Het strand bij Vakantiepark het Stoetenslagh

Heerlijk, het is pinksteren 2013. En wij brengen dit lange weekend door op vakantiepark het Stoetenslagh in het Overijsselse Hardenberg.

Bij aankomst worden we hartelijk welkom geheten door Lola Plu en door de aardige mensen bij de receptie. Dat is een goed begin.

Vakantiepark het Stoetenslagh staat bekend om zijn strand thema. Om het grote meer liggen dan ook veel zandstrandjes waar je op warme dagen heerlijk kunt vertoeven. In het meer ligt een speeleiland met kabelbaan. Ook is er een glijbaan en de nieuwste attractie de Tubby Splash. Roetsj je op een band van een helling af.

Onze eerste indrukken van de camping

 de Tubby Splash

Even kijken bij de Tubby Splash

Na ons gesetteld te hebben in de stacaravan, lopen we om het meer richting restaurant.

Onderweg komen we een vlot tegen. Natuurlijk moeten we daar even op. We trekken ons naar de overkant van het meer om de glijbaan en de Tubby Splash van dichtbij te bewonderen. Ziet er cool uit!

Volgens de weersvoorspellingen gaat het zondag aardig weer worden. Dat zou mooi zijn, want we willen die Tubby Splash graag eens uitproberen.

In het water zien we een salamander en heel veel kikkervisjes zwemmen. Zeb en Tycho zijn gelijk enthousiast. Waren ze natuurlijk al van de Tubby Splash, maar het blijft leuk om diertjes te spotten!

Naast het restaurant ligt het overdekte zwembad. Ook deze is helemaal ingericht in het strandthema. Compleet met gezonken piratenschip en kiezelstrand. Daar gaan we morgen vast en zeker zwemmen.

Tapas en kindermenu

Heerlijk tapas eten

Heerlijk tapas eten

Maar nu nemen we plaats in het restaurant om tapas te gaan eten.

Zeb en Tycho kiezen natuurlijk voor het kindermenu, frietjes met een snack. Terwijl Patrick en ik smullen van de diverse gerechtjes zoals pittige kippenvleugeltjes, balletjes in tomatensaus, wrap met diverse groente en rookvlees, aardappelpartjes met aioli en kipfilet met knoflooksaus.

De meiden van de bediening zijn aardig en het eten smaakt prima.

Bowlen, moeilijker dan je denkt

Na het eten gaan we een uurtje bowlen. Het eerste potje won Tycho en het tweede potje Zeb. Nu hadden de kinderen wel het voordeel van de rekjes zodat de bal niet in de goot kwam. Maar het was een behoorlijke afgang voor Patrick en mij… En een plezier dat de jongens daarom hadden!

De Welkomstshow

De Welkomstshow

De Welkomstshow

Na het bowlen begon de welkomstshow. In deze show werd het animatieteam aan ons voorgesteld en werd het animatieprogramma van dit weekend doorgenomen.

Tussendoor werden er spelletjes gedaan en was er alvast een stukje van de show van zaterdagavond te zien.

Grappig was het spel waarbij het animatieteam schoenen moest verzamelen. Degene die hun schoenen ingeleverd hadden deden daarna gelijk mee aan wat spelletjes. Een handige manier om de kinderen en volwassenen in beweging te krijgen.

Na de show lopen we terug naar de stacaravan. Het is een koele avond en daarom zijn we blij dat we de kachel op kunnen stoken. Onze eerste avond was toppie! Dat belooft veel goeds voor de rest van het weekend.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.