Vakantiepark Oranje

15 april 2013

Onderdeel van: Nederland — Sabine @ 4:29 PM

Terwijl de mannen op de lange latten in Zwitserland staan, besluiten Wendy (vriendin van wie de man ook aan het skiën is) en ik om met de kinderen een nachtje te gaan logeren bij Vakantiepark Oranje. En dat was een goede keuze!

Bungalow van Vakantiepark Oranje

Bungalow van Vakantiepark Oranje


Het is het paasweekend van 2013. En terwijl we naar Oranje rijden valt er af en toe wat natte sneeuw.

Wat zijn we blij dat we voor dit park gekozen hebben. Je hebt namelijk gratis toegang tot het naastgelegen Speelstad Oranje.

We verblijven er 1 nachtje in een bungalow voor 6 personen. Passen we precies in met 4 kinderen. De bungalow ziet er netjes uit. Er zijn twee slaapkamers met een stapelbed en een kamer met een tweepersoonsbed.

Speelstad Oranje

Speelstad Oranje Trein

Speelstad Oranje Trein


Om half 11 arriveren we bij het vakantiepark. Na het inchecken mogen we de auto’s alvast bij de bungalow parkeren. Dan lopen we naar Speelstad Oranje en kan het feest beginnen.

Er staan draaimolens, trampolines, glijbanen, een achtbaan, een treintje, scootertjes, een schommelschip, de vrije val, een spookhuis, botsbootjes en nog veel meer.

Het is niet druk. Voordeel daarvan is dat de jongens vrij snel hun eigen gang kunnen gaan. We lopen even een rondje om te kijken wat er allemaal is en gaan nog even mee in een attractie die ze wat eng vinden. En dan gaan ze lekker hun eigen weg.

Wij settelen ons aan een tafeltje dichtbij een speeltoestel waar Lise, de jongste van het stel kan spelen. Al is het in de speelhal niet heel erg warm, we zijn blij dat het overdekt is zodat we droog zitten.

All Inclusive Food Arrangement

Om onszelf een beetje te verwennen hebben we een all inclusief food arrangement geboekt. Dat betekend dat we op de dag van aankomst vanaf tien uur tot aan de volgende dag 10 uur mogen eten wat we willen in Speelstad Oranje. Diner en ontbijt wordt geserveerd in het aangrenzende buffet restaurant.

En dus doen we een bakkie met gebak en cake erbij. Lunchen we met patat, frikandellen en saté en borrelen we met poffertjes en een bittergarnituurtje. Wat een gezonde dag! Maar we genieten er met volle teugen van!

Leukste Attracties

Vrije Val in Speelstad Oranje

Vrije Val in Speelstad Oranje


Hoogtepunt voor de kinderen is de vrije val. Een attractie waar je behoorlijk de kriebels van in je buik krijgt. Er zijn momenten dat ze er wel 10 keer achter elkaar ingaan.

Ook de achtbaan vinden ze het einde. De drie mannen Zeb, Tycho en Tijn zien we eigenlijk alleen als ze even komen drinken of eten.

Rond een uurtje of zes gaan naar de bungalow om even tot rust te komen en ons te settelen. We maken de bedden op terwijl de kinderen wat drinken en spelen.

Diner in het Buffet Restaurant

Een uurtje later lopen we alweer terug om te gaan dineren. Voor de kinderen is er een kinderbuffet met patatjes, frikandellen, pasta en poffertjes. Wij kunnen onze buik vullen met diverse salades, soepje, diverse vleessoorten, vis, groente met rijst of aardappelpuree. Als toetje kan je nog een ijsje of wat gebak nemen.

Zeer voldaan lopen we een uurtje later terug naar de bungalow waar we de kinderen naar bed brengen.

Nog meer spelen en ook zwemmen!

Na een redelijk goede nachtrust pakken we de volgende morgen alles weer in. Na het uitchecken mogen we nog wel de hele dag gebruik maken van Speelstad Oranje en het zwembad van de Bonte Wever. Maar we beginnen natuurlijk met een stevig ontbijt wat nog bij het arrangement zit.

Er is super veel keuze bij het ontbijt. Lekkere broodjes en verse croissants, yoghurt, fruit, eieren, spek, ontbijtkoek, zoet beleg, diverse vleeswaren en kaas. We nemen rustig de tijd voor het ontbijt en wachten tot het tien uur is zodat de kinderen weer kunnen gaan spelen in Speelstad Oranje.

Zwemmen bij Bonte Wever

Zwemmen bij Bonte Wever


Daar vermaken we ons tot de middag. Dan reizen we af naar Assen om te gaan zwemmen in de Bonte Wever. We zijn best verrast door het mooie oosterse uitziende zwembad.

Erg leuk is de ietwat donkere glijbaan en het golfslagbad. Na twee uurtjes spelen en spetteren, kleden we ons aan. Tijd om terug naar huis te gaan.

Het waren twee heerlijke dagen. Echt een aanrader voor een weekend uit met de kids!

Heb je ook zin? Kijk dan op de website van Vakantiepark Oranje

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.