Verhuizing naar het westen van Koh Chang

26 oktober 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , — sabine @ 9:19 PM

Zonsondergang op Koh Chang

Zonsondergang op Koh Chang


Ondanks de prachtige ligging van het mooie knusse resortje Amber Sands, de grote gastvrijheid van Julian en Cheryl en het heerlijke eten, willen we toch nog even het sfeertje proeven aan de andere kant van het eiland.

En dus gaan we op weg naar Rock Sand Beach.

Van Amber Sands naar Rock Sands

Na een duik in het zwembad en nog even gespeeld te hebben met vriendjes Tijn en Bas, vertrekken we richting White sand beach.

Rock Sand Beach

Rock Sand Beach bij eb


Onze accommodatie hier heet Rock Sands, en niet zonder reden. Het is tegen de rotsen aangebouwd en heeft een prachtig uitzicht op zee.

Als we naar beneden lopen komen we uit op een prachtig wit strand. Wel is het even sjouwen met onze rugzakken over het strand omdat Rock Sand beach niet aan de weg ligt.

Nadat we onze spullen op de kamer gedropt hebben gaan we eerst lunchen in het restaurant. Deze is op palen gebouwd. De zee slaat met vloed onder tegen de rotsen aan.

We hebben hier een tv op de kamer. Daar willen de jongens eerst even gebruik van maken. Ze kijken een tekenfilm in het Thais en als deze afgelopen is gaan we naar het strand.

Spelen in de golven

We spelen met de golven en bouwen zandbergen die we versieren met schelpen. Al kun je daar niets van zien omdat Tycho elke schelp verstopt onder een nieuwe hand zand.

Zeb graven we met zijn benen onder het zand en zo hebben we met zijn vieren dolle pret.

Schommelen boven de golven

Schommelen boven de golven

Tycho schommelt nog wat op een grote schommel die aan een boom hangt terwijl Zeb en ik nog wat in de golven duiken.

Als we allemaal genoeg zout water binnen hebben gekregen, gaan we ons douchen.

Daarna lopen we langs het strand waar vele restaurantjes hun tafeltjes op het strand hebben gezet. We strijken neer bij één van deze tentjes en genieten van een hapje en drankje onder een mooie sterren hemel.

Met de scooter naar de pier

Door de haarspeldbochten van Koh Chang

Door de haarspeldbochten van Koh Chang

We huren nogmaals een scooter voor een dagje toeren naar de pier, aan het zuidwesten van het eiland. Onderweg maken we een stop bij de blue lagoon om wat te drinken. Dit resort ligt aan een mooie lagune.

Daarna rijden we verder door de prachtige omgeving met aan de ene kant de bergen met zijn jungle en aan de andere kant regelmatig mooie uitzichten over de zee en op wat eilandjes.

De pier bij BangBao

Vissershuizen aan een zijpier in Bang Bao

Vissershuizen aan een zijpier in Bang Bao


Dan arriveren we bij het vissersdorpje Bang Bao. Dit dorp is weinig meer dan een lange pier het water in met vertakkingen.

We parkeren onze scooters en lopen langs de vele souveniers stalletjes die op de pier gebouwd zijn.

Als we eenmaal voorbij de winkeltjes zijn zien we een vuurtoren op het einde van de pier staan. Vlak ervoor liggen diverse boten voor snorkel en andere uitstapjes op zee.

In het water zien we verschillende vissen zwemmen, waaronder vissen met een lange puntige snuit. Wij noemen ze maar naald visjes.

Lunch in een bijzonder restaurant

Eten met de beentjes bungelend boven het water

Eten met de beentjes bungelend boven het water

Op de pier zitten ook een paar restaurantjes. We kiezen er één met een bijzondere tafel. Deze heeft een glasplaat, terwijl wij op de grond zitten en onze benen in een gat in de vloer hangen.

Door het glas kunnen we naar de zee kijken. Erg grappig. Soms komen er wat visjes voorbij zwemmen.

Er hangt een heerlijke relaxte sfeer in het restaurant en de bediening is zeer aardig. En het eten is ook nog eens heerlijk (hoe kan het ook anders).

Voordat we weer op de scooter stappen, kopen we nog wat souveniertjes voor de jongens. Een haai om op de afzuigkap te hangen en wat sleutelhangers.

Dan rijden we weer in een rustig tempo terug en maken nog een stop bij een mooi uitzicht en eten hier een ijsje.

Spelen en relaxen

Op onze laatste dag op Koh Chang genieten we van het strand en het huisje. De jongens vinden het heerlijk om een dagje te kunnen kleuren, treinbaan bouwen en tv kijken.

En wij vermaken ons achter de computer, wat lezen en het prachtige uitzicht vanaf het balkon van onze bungalow.

Zeb en Tycho overspoeld door de zee

Zeb en Tycho overspoeld door de zee

‘s Middags gaan we zwemmen in zee. Er staan behoorlijke golven en ze lijken wel verder het strand op te komen dan de afgelopen dagen.

We moeten dus regelmatig achter een schoen of een bootje aanrennen omdat deze meegesleurd worden de zee in.

‘s Avonds eten we op het gezellige terras van Rock Sand Beach en genieten we van de vissersboten op zee met hun groene lampen en spelen we een spelletje “mens erger je niet”. De jongens gaan er helemaal in op.

Terug naar Bangkok

En dan moeten we helaas Koh Chang gaan verlaten. We zullen dit eiland gaan missen. Er is hier zoveel moois te zien en te beleven.

Moet ik wel bekennen dat we enorm veel geluk hebben gehad met het weer. Want dat was, op de eerste dagen na, heel goed.

Op de ferry nemen we afscheid van Koh Chang

Op de ferry nemen we afscheid van Koh Chang

Na het ontbijt nemen we afscheid van Annalies en Fred van Rock Sand Beach. Dan lopen we weer bepakt en bezakt over het strand (ongeveer 300 meter) naar de weg.

Als we daar aankomen loopt het zweet met straaltjes over onze lichamen. We zijn dan ook blij als we in een minivan met airco kunnen stappen.

Deze brengt ons naar de veerboot, waar vanaf we nog uitgebreid het mooie eiland kunnen uitzwaaien.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.