Vervolg tempels, olifanten en tijgers in Ayuthaya

15 juli 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: , , — sabine @ 12:45 PM

Thaise man met jonge tijger

Thaise man met jonge tijger

Het is vandaag alweer onze laatste dag in Ayuthaya.

In de ochtend besluiten we naar een floating market te gaan voor Thaise toeristen. Er lopen daar ook olifanten en je kan er op de foto met een baby tijger.

Bij aankomst zien we de olifanten al staan. Ze zijn mooi uitgedost met een gouden doek over de rug en een parasol om onder te zitten.

Zeb wilde wel weer graag een ritje maken. Maar dat doen we deze keer niet.

Ernaast zit de man met de baby tijger. Het beest is 7 maanden oud en al best sterk. De tijger is in een speelse bui en probeert de man constant in zijn broek te bijten.

Als we de man zien knoeien om het beest van zich af te houden en terug te stoppen in de kooi, staat bij ons al vast dat de jongens niet met em op de foto mogen.

Daarna laat de man vol trots nog drie volwassen tijgers zien die hij in een kooi erachter heeft zitten.

Blijft vreemd dat dat gewoon kan in Thailand.

Onze eerste souvenirs

De drijvende toeristenmarkt van Ayuthaya

De drijvende toeristenmarkt van Ayuthaya

We lopen nog wat verder en kopen onze eerste souvenirs. Een speelgoed tuktuk en een tas van angry birds. Sinds het Apenweekend is dat helemaal hot bij onze kinderen (bedankt Dimmy).

De markt is erg druk met Thaise mensen. We vragen ons af of dit altijd zo is. Het lijkt er wel op ingericht, als is het vandaag zondag. Hoe dan ook, voor de verandering zijn de Thaise toeristen ver in de meerderheid.

De rest van de dag vermaken we ons in het zwembad van de buren, op de kermis, in onze kamer en in de avond hangen we wat rond in het guesthouse. Dat allemaal om te wachten tot we om 23.00 uur kunnen vertrekken naar het trein station voor onze trein naar Chiang Mai.

De jongens houden het aardig vol, maar zijn blij als de tuktuk komt om ons weg te brengen. De eigenaars van het guesthouse staan ons uit te zwaaien. Vooral dankzij hen waren het twee leuke dagen in Ayuthaya.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.