Weekendje uit naar Villapark de Weerribben

27 juni 2018

Onderdeel van: Nederland — Tags: , , — sabine @ 8:28 AM

Om de mooie omgeving van de Weerribben te ontdekken gaan wij in juni 2018 een weekendje naar Villapark de Weerribben. Een mooi luxe park wat aan de rand ligt van het kleine dorpje Paasloo.

welkom villapark de weerribben

Hartelijk welkom bij Villapark de Weerribben

Tezamen met Café-Restaurant ‘t Binnenhof vormt het Villapark een heerlijke plek om te vertoeven. Bij aankomst op zien we het grote restaurant met gezellig terras waar diverse mensen aan het genieten zijn van een hapje en drankje. Dat ziet er gezellig uit!

Wij gaan ons aan de andere kant van het pad inchecken bij de receptie. We worden aardig ontvangen en krijgen uitleg over het park, ons huisje en de faciliteiten op het park.

Als we even later naar onze villa rijden kijken we onze ogen uit. Wat een charmante rietgedekte villa’s staan er op dit park. Onze villa staat op het eiland. We hebben dan ook vanaf het terras uitzicht op het water en de rietvelden. Het is een plaatje!!

We logeren in een 6-persoons villa

villa weerribben aan het water

Onze mooie villa aan het water

We kunnen de auto bij de villa parkeren en laden onze spullen uit. Als we binnen stappen hangt er een beetje een vreemde geur in het huisje. We zetten de ramen open om een beetje te luchten. We starten gelijk met het opmaken van de bedden.

Er is één slaapkamer beneden en er zijn twee slaapkamers boven. Wij gaan met zijn viertjes boven slapen. Fijn dat er op de eerste verdieping ook een toilet is.

Beneden is de badkamer met toilet en ligbad. Een woonkamer met zithoek en tv en een open keuken met vaatwasser en oven. Via een schuifpui heb je vanuit de woonkamer toegang tot het terras. Op de benedenverdieping is ook nog een ruimte waar je de stofzuiger en dergelijke vindt.

Na het opmaken van de bedden gaan we gezellig een bakkie doen op het terras. We genieten van ons uitzicht en horen vele vogeltjes om ons heen fluiten.

Gourmet in de villa

gourmet in vakantiehuis

Smullen…

Als avondeten hebben we een gourmet in de villa besteld. Dat kan je regelen via Café-Restaurant ‘t Binnenhof. Alles wordt dan geregeld. Van gourmetstel tot vlees, brood en sausjes.

Onze zoon Tycho heeft gluten intolerantie. Ook voor hem hadden ze speciaal een bordje met glutenvrij vlees en glutenvrij brood.

Het was heerlijk en super gezellig om zo met zijn viertjes te tafelen. Om onze volle buik wat te minderen lopen we na afloop nog een rondje over het park. Aan het water is het gezellig met families die aan het vissen zijn. Het park is met ongeveer 80 huisjes niet groot. Dus we zijn snel rond.

Tennissen en uit eten bij Restaurant ‘t Binnenhof

De volgende dag gaan we de tennisbaan uitproberen. De baan wordt ook wel eens gebruikt voor andere spellen. Maar hij was nu vrij om te gebruiken. Reserveren is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Na ons 1,5 uur in het zweet gewerkt te hebben gaan we ons opknappen.

terras met speeltuin

Leuk terras aan het water met speeltuin ernaast

Naast de tennisbaan ligt ook een klein overdekt zwembad. We hebben nog overwogen om hier een duik te nemen. Maar we hadden weinig tijd, dus een snelle douche was gemakkelijker.

Want we wilden ‘s avonds dineren bij Restaurant ‘t Binnenhof. Daar gingen we lekker op het terras bij het water zitten en bestelden we pannenkoeken. Ook nu weer top geregeld voor Tycho die een glutenvrije pannenkoek met appel kreeg. Dat was smullen geblazen.

Op de kaart vind je naast pannenkoeken ook diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Ook is er een speciale kinderkaart met kleurplaat en puzzels voor vermaak.

Naast het terras ligt een speeltuin waar de kids zich heerlijk kunnen uitleven. Binnen is er ook een overdekt speelgedeelte op de eerste verdieping. En wist je dat je dat ze hier ook een escape room hebben? Super tof!

Nog een tip: Je kan bij Restaurant ‘t Binnenhof ook terecht voor kinderfeestjes. Wat dacht je van lopen op het water in een aquabubble of een zwemfeestje. Of nog leuker, een dansfeestje of het jeugddetentie feestje waarbij je moet ontsnappen uit de gevangenisbus. Hoe tof is dat!! Meer informatie vind je op hun website.

Tijd om afscheid te nemen

buiten ontbijten

Lekker buiten ontbijten

Na een overheerlijk ontbijt in onze villa, wederom verzorgd door ‘t Binnenhof, is het alweer tijd om onze spullen te pakken. We hebben een heerlijk weekend beleefd op Villapark de Weerribben.

Tijdens ons verblijf hebben we nog wat uitstapjes gemaakt. Zo zijn we wezen klimmen bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo.

Ook hebben we Giethoorn en Kalenberg bezocht en er natuurlijk gevaren met de boot. Zo konden we de Weerribben vanaf het water bezichtigen. We hebben het weekend afgesloten met een bezoekje aan dierentuin Taman Indonesia.

Voor meer uitjes en vakantieadresjes in de Weerribben vind je op de website van Weerribben-Wieden.

Heb je interesse in een vakantie naar het Villapark, kijk dan op hun website voor de mogelijkheden. Wij waren in de Weerribben op uitnodiging van Visitoost.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.