Waterskiën bij recreatiepark het Rutbeek

27 juli 2018

Onderdeel van: Nederland — Tags: , — Sabine @ 2:38 PM

In Twente, vlakbij Enschede, ligt recreatiepark het Rutbeek. Naast zwemmen, spelen en nog veel meer, kun je hier ook waterskiën bij een kabelskibaan. Wij probeerden het uit.

Patrick op de waterskies bij Waterski Twente

Patrick laat zien hoe het moet

Als ambassadeur van Overijssel maken we dit jaar (2018) diverse uitstapjes naar deze veelzijdige provincie in het Oosten van Nederland. En dit keer zijn we een paar daagjes in Twente.

Deze mooie streek zit boordevol natuur. En in die natuur zijn talloze leuke activiteiten te doen. Bijvoorbeeld in de 3 mooie recreatiegebieden die Twente rijk is.

Nadat we al verrast werden door de veelzijdigheid van Recreatiepark het Hulsbeek, gaan we nu naar Recreatiepark het Rutbeek. Hier bevindt zich Waterski Twente, met een mooie kabelskibaan (ook wel teleskibaan genoemd).

Recreatiepark het Rutbeek

Strandje bij recreatiepark het Rutbeek

Als je valt, wandel je langs een strandje weer terug

Twente kent 3 grote recreatiegebieden. Naast zwemmen, zijn hier vele andere activiteiten mogelijk. Ze worden beheerd door de Regio Twente, team Recreatieve Voorzieningen.

Het Rutbeek ligt aan de zuidkant van Enschede. De grote zwemvijver is ontstaan door zandwinning. Begin jaren tachtig is hier een recreatiegebied van gemaakt.

Er zijn 3 betaalde parkeerplaatsen, de kaartjes daarvoor kun je bij een automaat bij de toiletgebouwen kopen.

Langs de grote, grillig gevormde zwemvijver zijn verschillende strandjes en ligweiden aangelegd. Vooralsnog zijn er nog geen speeltuintjes en dergelijke aangelegd zoals bij recreatiepark het Hulsbeek. Wel zijn er wandel- en mountainbikepaden en een kiosk.

Ook zijn er diverse ondernemers actief die activiteiten aanbieden zoals een klimbos, paintball, survival en zelfs een skibaan. En natuurlijk Waterski Twente, waar wij naartoe gaan.

Vrijblijvend naar het waterskiën kijken

Terras bij Waterski Twente

Vanaf het terras bekijken we het waterskiën

Bij het Waterski centrum is op een deel van de zwemvijver een teleskibaan gebouwd. Vanaf verschillende strandjes en ligweiden is het waterskiën dan ook gewoon te volgen.

Bij het waterskicentrum is ook een klein terras, wat vrij toegankelijk is. Hier kan je, onder het genot van een drankje of hapje, het starten van de waterskiërs goed volgen. En dus even kijken of je het zelf ook wel aandurft.

Als wij er aankomen is er een schoolklas bezig met waterskiën. Hilariteit alom omdat het bij de meeste kinderen de eerste paar keren niet lukt om te blijven staan. Maar de landing in het water is nooit hard, en de beheerders letten goed op dat er geen ongelukken gebeuren.

Na het een tijdje bekeken te hebben zijn de mannen er klaar voor. Ik blijf aan de kant om foto’s en video’s te schieten.

De voorbereiding

De start bij het waterskiën bij het Rutbeek

Zeb net na de start

Ter voorbereiding krijgen we een videootje te zien in het gebouw. Blijkbaar is het niet nodig dat een instructeur het persoonlijk komt uitleggen.

Op de video zien we dat een zwemvest vereist is. En dat de waterski’s eenvoudig aangetrokken kunnen worden, en vrijwel vanzelf weer uitgaan als je in het water belandt.

Verder natuurlijk instructies voor het starten (diep door de kniën, wat ik dus niet kan…), de bochten, en wat te doen als je er in valt (zorgen dat je naar de zijkant zwemt.

Zeb en Tycho vinden het wel een beetje spannend. Maar Patrick heeft het al eens gedaan, dus die mag het eerst eens voordoen.

Veel vallen en dan…

Tycho aan het waterskiën bij Waterski Twente

Tycho skiet weg

Als de jongens zien dat Patrick probleemloos wegskiet, durven ze ook wel. Alleen gaat dat natuurlijk niet direct goed. Allebei vallen ze met hun snoet in het water. Met vooral lachbuien als gevolg.

De bediener van de apparatuur is heel hulpvaardig. En met nog wat extra aanwijzingen van Patrick lukt het Tycho bij de derde keer om weg te skiën. Zeb heeft nog een paar extra pogingen nodig. Maar hij komt telkens een stukje verder en heeft er veel plezier in.

En dan lukt het ook hem om te blijven staan. Enthousiast roept hij “Woehoe” als hij langsskiet. Totdat hij bij de bocht komt, waar hij te water gaat.

Dan zit ons uurtje waterskiën er alweer op. We moeten nog maar eens terugkomen om ook die bochten onder de knie te krijgen, want ook Tycho lukte dat niet. En als dat allemaal vlekkeloos gaat, kan je ook sprongen maken op de schansen, of voor wakeboarden kiezen, dat is nog spectaculairder.

Hoe dan ook kunnen we het iedereen aanraden om het een keertje te proberen. Waterskiën is superleuk, en het Rutbeek is een uitstekende plek om het te beoefenen. Wil je ook een keertje waterskiën, kijk hier voor informatie en prijzen bij Waterski Twente.

Meer leuke uitjes voor kinderen vind je op de website van VisitOost

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.