We zijn in Lalandia!

12 mei 2012

Onderdeel van: Denemarken — Tags: , — sabine @ 11:00 PM

Het treintje bij Lalandia

Na een reis in twee etappes zijn we aangekomen in vakantiepark Lalandia, gelegen naast Legoland in Billund, Denemarken. Het was even zoek waar we er in moesten, maar we hebben het gevonden, en de eerste speeluurtjes zitten erop.

Gisteren begon onze reis met een rit naar Emmen, waar we een nachtje bij mijn zus Helma en haar vriend Harry verbleven. Na even flink geschrokken te zijn van de hond Fano, werden Zeb en Tycho al snel vriendjes met hem. Ook de grote tuin en vijver met vissen en schildpadden vonden ze geweldig, en ze waren er bijna niet meer uit te slaan.

Toch was het hoogtepunt voor de jongens een bezoek aan grote nicht Cindy en haar vriend Patrick. We hebben hun nieuwe huis bewonderd, en de Angry Birds die de jongens kregen zijn nu hun favoriete knuffels…

Rit door Duitsland naar Denemarken

Na een kort nachtje gingen we vroeg op pad richting Denemarken. De rit verliep vlekkeloos, met twee zingende jongens achterin de auto. Weinig files, en na een paar uur naderden we de grens met Denemarken al. Tijd voor een lange tussenstop.

Klauteren bij de Hüttener Berge

We wisten van 5 jaar geleden dat er voor de grens een leuk wegrestaurant zit, en daar stopten we ook nu, bij de Hùttener Berge. Naast de onvermijdelijke Wienerschnitzel en currywurst hebben ze hier een buitenspeelplaats in de bossen. Met een soort kinderboerderij, een honden-uitlaat-parcours, een boomhut met klimpartij en vooral veel ruimte voor de jongens om te spelen. Dus dat hebben ze uitgebreid gedaan.

Moe maar voldaan stapten we weer in de auto voor de laatste twee uurtjes naar Billund.

Aankomst bij Lalandia

Bij aankomst valt gelijk het grote gebouw van Lalandia op, met onder andere de glijbanen van het Aquadome. We denken er te zijn als we de vakantiehuisjes ernaast zien.

Maar helaas, we zitten verkeerd, en het blijkt dat we voor het vakantiepark Lalandia vooral NIET de bordjes Lalandia moesten volgen…

Spelen voor ons vakantiehuisje in Lalandia

Spelen voor ons vakantiehuisje in Lalandia

Na wel de juiste bordjes (Birkestien) te volgen komen we er alsnog, en we parkeren onze auto bij ons huisjes. Wij pakken de auto uit en Zeb en Tycho vinden direct een grote doos spelletjes, en spelen een spelletje mens-erger-je-wel aan elkaar.

Het huisje ziet er verder keurig uit. Gezellig ingericht en alles is aanwezig. Het systeem met de armbandjes, die de deuren op slot en open maken wordt ook door de kids gewaardeerd, en die vinden ook al snel de speeltuin buiten.

Monky Tonky en meer

Als we een beetje gesettled zijn besluiten we op pad te gaan naar het grote grijze gebouw waar alles te vinden moet zijn.

Het mediterrane pleintje bij Lalandia

Het mediterrane pleintje bij Lalandia

Bij binnenkomst voelen we de warmte, buiten is het namelijk aardig koud. Hier binnen ook een mooie blauwe lucht boven een gezellig mediterraans pleintje. Dat verwacht je niet in zo’n grijs blok.

We lopen een rondje om alles te bekijken en nemen een drankje op het terras. Door de ramen zien we de kinderen spelen in Monky Tonky Land, de grote binnenspeeltuin van Lalandia. Na eerst wat aarzelingen willen onze jongens daar toch ook wel naar binnen.

En dat hebben we geweten (Patrick vooral). Er moest behoorlijk geklauterd worden, en alle glijbanen getest. Het is gewoon een heerlijk speelhol voor kinderen tot een jaar of 12. Voor de kleinsten is er een aparte hoek.

Ondertussen is het al aardig laat geworden. We gaan dus op zoek naar wat te eten en dan weer terug naar ons huisje. Voorbereid op een koude wandeling zien we plots een treintje staan! Dat is de bonus voor vandaag: het favoriete vervoermiddel van onze jongens brengt ons terug naar de huisjes.

Daar aangekomen gaan de jongens snel naar bed en typen wij nog even snel dit verslag… Morgen wacht Legoland…

Meer informatie kun je vinden op www.visitdenmark.nl.

1 reactie

  1. hoi vakantiegangers

    leuk om jullie weer te volgen,nog een paar gezellige en vooral ook wat warmere dagen toegewenst.
    het is hier ook hardstikke koud.

    groetjes van opa en oma aad en joan.

    Reactie by Joan — 15 mei 2012 @ 8:38 PM

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.