Winter in Phantasialand Brühl

18 januari 2017

Onderdeel van: Duitsland — Tags: — Sabine @ 1:20 PM

In de kerstvakantie besluiten we er nog een paar daagjes op uit te trekken. En wat is er dan leuker dan een pretpark, die zijn tegenwoordig ook in de winter open. Wij kiezen voor winter in Phantasialand Brühl.

Chinese tuin bij Hotel Ling Bao Phantasialand

Winterse taferelen in de Chinese tuin bij Hotel Ling Bao

Phantasialand is een pretpark dat al in 1967 opende, toen vooral als sprookjesbos. In de loop der jaren zijn er veel attracties bijgekomen, en ook weer verdwenen.

Tegenwoordig is het een verzameling van verschillende themagebieden, met in ieder themagebied verschillende attracties. De samenhang tussen de themagebieden ontbreekt een beetje, maar dat mag de pret niet drukken.

Phantasialand in Brühl ligt op een uurtje rijden van de Nederlandse grens. Wij bezoeken het in de kerstvakantie, wanneer Phantasialand Wintertraum geopend is.

Boek op tijd!

Tycho op het stapelbed in Hotel Ling Bao

Tycho op het stapelbed in Hotel Ling Bao

We besloten pas laat dat we er in de kerstvakantie nog even tussenuit wilden. En tja, dan is er wat minder beschikbaar. Het blijkt niet mogelijk om 2 nachten te boeken in één van de hotels van Phantasialand.

We boeken daarom één nacht in het Ling Bao Hotel van Phantasialand. Een tweede nacht boeken we nog bij een appartement in het centrum van Brühl.

Wanneer we na een rit van 3 uur arriveren, zijn we direct onder de indruk. Ling Bao blijkt een prachtig hotel te zijn, in Chinese sfeer.

Onze kamer is prima in orde, met een mooi stapelbed voor de jongens. We stallen er onze spullen, en gaan dan direct op naar Phantasialand.

Draken spotten in China-town

draak in Phantasialand

Poseren met de eerste draak die we in Phantasialand spotten

Door de Chinese tuin van het hotel lopen we naar de ingang van het pretpark. De tuin ligt er prachtig bij, want het heeft vannacht en vanmorgen gesneeuwd. En dus schieten we wat mooie plaatjes.

We komen het pretpark binnen in het Chinatown themagebied. Ook dit ziet er prachtig uit.

Zeb en Tycho hebben een kids boekje gekregen. Hierin staat dat je op zoek kan gaan naar 6 verschillende draken in het park. En prompt zien we de eerste al. We gaan snel met hem op de foto, en krijgen een stempel in de boekjes.

We hebben honger, en stoppen dus bij het eerste eettentje dat we zien. Wij gaan voor de Chinese noedels. Maar Zeb en Tycho zien dat ze ook Curry-worst hebben. Dat is hun favoriet in Duitsland, waar ze heerlijk van smullen.

Daarna is het tijd voor de eerste achtbaan, en dat is de Colorado Adventure. Een mijntreintje, dus altijd leuk. Vooral als we voor in de locomotief mogen zitten.

Berlijn themagebied

In das Verrückte Hotel Tartuff

In das Verrückte Hotel Tartuff

We wandelen door de verschillende themagebieden om een indruk te krijgen van het park. En komen dan uit bij het Berlijnse themagebied.

Hier staat een grote zweefmolen, waar Patrick en Zeb in gaan. Ook is er een soort winkelstraatje met diverse kleinere attracties. Wij gaan in het Verrückte hotel Tartuff. Een soort lopend Lunapark waar we allerlei vreemde capriolen maken.

De andere attracties zijn of voor kleine kinderen, of er staat een lange rij (Maus au Chocolat) dus die laten we aan ons voorbij gaan.

We wandelen nog wat rond, maar het is koud en al laat dus gaan we terug naar het hotel om op te warmen. Daar komen we er achter dat het restaurant al vol zit.

Dus terug het park in om in het restaurant van China-town te eten. We missen wel de afsluitende Wintertraum show, maar kunnen het bijbehorende vuurwerk wel door het raam bewonderen.

Ontbijt en Zwemmen in het hotel

Zwemmen bij het Ling Bao Hotel in Phantasialand

Zwemmen bij het Ling Bao Hotel in Phantasialand

Het was een vermoeiende dag en dus kruipen we snel onder de wol. Daardoor staan we de volgende dag lekker vroeg aan het ontbijt. Een heerlijk ontbijt, met een apart kinderbuffet, en voor Tycho glutenvrije broodjes.

Het park gaat pas om 9.30 uur open, en dus hebben we nog tijd om even lekker te gaan zwemmen.

Het zwembad van het Ling Bao hotel heeft een binnen- en een buitendeel. Omdat het buiten koud is komt het stoom er af, maar toch is het water niet zo warm.

We zwemmen wat rondjes in het mooi aangeklede bad. En dan houden we het voor gezien, zodat we nog kunnen profiteren van de vervroegde opening van het park voor hotelgasten.

Vroeg naar de achtbanen van Mysterieland

Taron achtbaan in Phantasialand

De supersnelle Taron achtbaan

Als hotelgast mag je een uurtje eerder dan de rest het park in. We hebben een speciaal bandje om waarmee we in de achtbanen van themagebied Mysterie, de enige die al open zijn.

Het themagebied Mysterie is in 2016 uitgebreid met het gebied Klugheim. Het bevat de achtbanen Taron en Raik, die beiden voor het hotelpubliek eerder opengaan.

Zeb en Tycho zijn geen helden en willen eigenlijk niet in de achtbanen. Als we zien dat de Raik niet zo heftig is gaan ze toch mee. Het blijkt een groot succes. Tycho raakt niet uitgepraat over de boemerang achtbaan, die heen en weer over hetzelfde traject gaat.

Zeb wil nu ook wel mee in de Taron. Dit is de snelste multi-launch achtbaan ter wereld. Hij maakt een lange rit, waarbij je twee keer gelanceerd wordt om met hoge snelheid door het mysterieuze landschap te schieten.

Als we er uit komen blijkt het park ook voor andere bezoekers open te zijn. Meteen vormen zich enorme wachtrijen voor met name de Taron: minimaal een uur wachttijd, mooi dat we al geweest zijn!

Volop Fantasy in Phantasialand

Monorail karretje in Phantasialand

Tycho en ik in een Fantasy karretje van de monorail

Op de plek waar Phantasialand ooit begon met het sprookjesbos, ligt nu het Fantasy themagebied. De passage er naartoe is een beetje verscholen, maar als we die volgen komen we in een winters sfeervol landschap.

Hier staan wat kleine attracties, maar ook de ingang naar Wuze town. Dat is een grotendeels overdekte hal, waar de zogenaamde Wuzen volk leeft.

Het gebied heeft veel kinderattracties, mar ook de grote achtbanen Winja’s Fear en Winja’s Force. Deze lijken erg op elkaar, maar zijn toch iets anders. De karretjes in de achtbaan draaien waardoor je soms vooruit en soms achteruit gaat. Het gaat best hard, en je schudt flink heen en weer.

Na deze wilde rit is het tijd voor de rustige monorail. Altijd een favoriet van Zeb en Tycho. En daarna zijn we weer klaar voor de overdekte achtbaan Temple of the Night Hawk. Wel leuk, maar je rijdt het hele eind in het donker en het is ons onduidelijk waar het thema op slaat.

De laatste attractie die we hier doen is de Hollywood Tour. Een beetje gedateerd, maar best leuk. In een bootje varen we langs diverse oude Hollowood filmsets. We leggen de jongens uit wie King Kong, Frankenstein en Sinbad waren.

Prachtige Kerstshows

IJsshow in Phantasialand

IJsshow in Phantasialand

We wandelen verder door het park, en doen nog een aantal favoriete attracties van de jongens, zoals het mijntreintje COlorado Adventure. Het is duidelijk dat het drukker is dan gisteren, overal moet je langer wachten.

Tijd om maar eens een paar shows te gaan bekijken. Eerst naar een show over de werkplaats van de kerstman, die er niet is. Een kerstengel en de duivel betwisten elkaar terwijl de elfen acrobatische touren uithalen. Leuk, hoewel het verhaal een beetje onduidelijk is.

De ijsshow “White Christmas on Ice” is eigenlijk indrukwekkender. Geen verhaal ofzo, gewoon een mooie schaatsshow.

Een koude plons in het Mexico-gebied

Chiapas attractie in Phantasialand

Patrick en Zeb maken een grote plons in de Chiapas attractie

Het is weer een koude dag. En omdat we vandaag van hotel moeten wisselen willen we het niet laat maken in het park. Maar Zeb wil nog wel van de Chiapas attractie doen.

Deze attractie ligt in het Mexico themagebied (evenals de Colorado Adventure). En het is de enige water-attractie die open is. Weinig mensen hebben trek om nat te worden in deze kou.

Zeb is niet bang voor een beetje kou, en hij krijgt zijn vader zo gek om mee te gaan. Er zijn geen rijen bij deze attractie, dus ze zijn zo aan de beurt.

Toch duurt het een hele tijd voordat we ze zien. Het blijkt dat het bootje eerst een heel parcours door de Mayatempels aflegt, voor de grote helling en plons die ze maken.

Hoewel ze geen regenpak hebben, valt het mee hoe nat ze geworden zijn. Alleen Zeb z’n broek is een beetje nat, en er is wat water in zijn schoenen gekomen. Tijd dus om naar de auto te gaan.

We verhuizen naar Brühl

Slot Augustusburg in Brühl

Wandelen bij het Slot Augustusburg in Brühl

We nemen afsscheid van het Ling Bao hotel, en rijden Brühl in. Dit blijkt nog een flink stadje te zijn, en het is lastig om ons appartement in het centrum met de auto te bereiken.

Als we ons geïnstalleerd hebben gaan we de stad in om wat te eten, en na een spelletje gaan we slapen.

De volgende morgen na het ontbijt gaan we naar het nabijgelegen Slot Augustusburg. Dat is in de winter helaas dicht maar je kunt er mooi wandelen. En dankzij Pokemon Go wandelen de jongens graag mee.

We komen er achter dat het slot eigenlijk vlakbij het centrum van Brühl ligt. Wij waren erheen gereden, maar wandelen plots langs ons restaurant van gisteren. We wandelen dus maar even door het centrum voordat het tijd wordt om de auto weer op te zoeken.

We hebben een paar heerlijke dagen in Phantasialand en Brühl gehad. Het winterprogramma Phantasialand Wintertraum is zeker een aanrader. Wel was het een beetje koud, en waren er een flink aantal attracties niet open.

We moeten in de zomer dus nog maar eens terugkomen. En dan wel op tijd een arrangement boeken, zodat we halverwege niet hoeven te verhuizen. Al is een verblijf in Brühl ook geen straf.

Wil je ook eens naar Phantasialand? Klik dan hier voor de mogelijkheden.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.