Wintertraum in Phantasialand

24 december 2018

Onderdeel van: Duitsland — Tags: — Sabine @ 6:30 PM

Vlak voor de kerst van 2018 mochten we een kijkje nemen bij Wintertraum in Phantasialand. Met een pretpark geheel in winterse sferen, plus verblijf in het Matamba hotel.

Mooie verlichting bij Wintertrouw Phantasialand

Phantasialand is een leuk pretpark in Brühl, vlakbij Keulen. Op maar een paar uurtjes rijden van Nederland dus.

Het pretpark bestaat al 50 jaar, maar is continu aan het vernieuwen. Moet ook wel, want het oppervlak van het park is niet heel groot. Toch slagen ze erin om heel veel attracties en shows te bieden.

We waren in Januari 2017 ook al een paar daagjes in Phantasialand. Toen verbleven we in het Lin Bao hotel. Dit keer zijn we uitgenodigd om in het andere hotel, Matamba, te overnachten. Zo kunnen we ze mooi met elkaar vergelijken.

Eerst het pretpark in

De Paardencarrousel in Phantasialand
Worden de jingens nu echt te oud voor de Paardencarrousel?

We gaan vrijdag op tijd richting Duitsland, zodat we vroeg in de middag bij Phantasialand aankomen. We kunnen nog niet onze kamer in, maar krijgen wel de kaartjes voor het pretpark. Mooi, dan gaan we eerst het park verkennen.

Hotel Matamba heeft geen eigen ingang van het park. En dus komen we via de hoofdingang binnen bij het themagebied Berlin.

Hier staan direct een paar attracties die vooral voor kleine kinderen leuk zijn. Maar ook wij willen wel eens een ritje maken in de grote carrousel.

Zeb en Tycho protesteren nog wat, maar nemen toch plaats op één van de paarden. Traag draaien we onze rondjes, en de jongens gapen wat. Zullen ze hier dan toch te groot voor geworden zijn?

Op naar de wat wildere attracties

de Chiapas boomstam achtbaan in Phantasialand
Zeb en ik in de Chiapas boomstam achtbaan

We wandelen dus maar snel door naar het themagebied Mexico. Hier wil Zeb graag in de Talocan. Een zogenaamde Topspin attractie, waarbij je in een rij stoeltjes zit, die telkens over de kop draaien.

Daarna gaan we snel door naar de Colorado Adventure. Een treintje dat door de mijn raast, altijd favoriet voor Tycho. Deze doen de jongens een paar keer achter elkaar

Dan wil Zeb ook graag in de Chiapas, een boomstam attractie met splash op het eind. Hier staat geen rij, dat is het voordeel als je zo’n splash attractie in de winter doet!

Tenslotte doen we de Raik boemerang familie-achtbaan. Dit is een soort voorproefje op de top-attractie Taron, waar lange wachtrijen staan.

Onze kamer in het Matamba hotel

Hotel Matamba Phantasialand
Hotel Matamba

Omdat we ’s avonds de shows in het park willen zien, besluiten we aan het eind van de middag naar ons hotel te gaan om nog even te rusten. En om onze kamer te bewonderen natuurlijk.

De kamer is, net als heel hotel Matamba, in Afrikaanse stijl. Met een mooi hemelbed voor ons en een soort lodgetentkamer voor de jongens. En met uitzicht op het Afrikaanse themagebied van het pretpark. De Black Mamba achtbaan raast voor ons raam langs!

Het uiterlijk van het hotel, en van het Afrika themagebied, is gebaseerd op de moskeeën in Mali, helemaal uit leem opgebouwd (hier natuurlijk niet).

In de hal bevindt zich de receptie in enkele Afrikaanse hutjes. En het geheel is gedecoreerd met maskers, schilderingen en kleden in gele, bruine en groene kleuren. Je waant je helemaal in Afrika.

Terug het park in voor de shows

Tiempo del Fuego in Phantasialand
Projecties tijdens Tiempo del Fuego

Ons diner staat pas om 20.30 uur gepland, dus hebben we alle tijd om de licht-shows in het park te bekijken.

Te beginnen met Tempo del Fuego in het Mexicaanse themagebied. Op het mooie Mexicaanse decor met toren worden prachtige beelden geprojecteerd.

De hele Mexicaanse geschiedenis, cultuur en natuur worden getoond. En het geheel wordt afgesloten met een show van vlammenwerpers. Erg indrukwekkend.

Het klapstuk van de avond moet echter de show the Magic Rose, spirit of light zijn. Daarvoor volgen we de massa mensen naar het Kaiserplatz in themagebied Berlin.

Voor de show begint krijgen we te horen dat het afsluitende vuurwerk gecancelled is, vanwege een te harde wind. En ook het vuur in de show zelf is niet aanwezig.

Om kort te zijn: de show valt ons flink tegen. Zonder de genoemde elementen blijft een wat gezapig dansende set acteurs over, die ons en de jongens maar weinig kan bekoren.

De dag erna zien we nog wel het vuurwerk, wat inderdaad prachtig is. Maar nog het best te bewonderen vanuit onze hotelkamer…

Afrikaans eten in restaurant Zambesi

Kinderbuffet in restaurant Zambesi
Kinderbuffet in restaurant Zambesi

Als we na de show naar ons hotel terugkeren, zijn we eigenlijk te vroeg voor het diner in restaurant Zambasi. Maar dat is geen probleem, er is al een tafel voor ons klaar.

Ook het restaurant is geheel in Afrikaanse sfeer. En dat geldt ook voor het buffet. Verschillende Afrikaanse gerechten staan uitgestald. Denk aan couscous, exotische vleessoorten en vruchten zoals dadels. Maar ook genoeg “wat de boer wel kent”.

De meest exotische vleessoorten worden door een kok live gegrild. Op het menu staan vandaag krokodil, struisvogel, zebra en zeebaars. Een andere kok bereidt een soort flammkuchen in een steenoven.

Tenslotte is er ook een kinderbuffet met onder andere gehaktballetjes en frietjes. En bovendien een chocoladefontein met fruit en snoepjes voor het dessert.

Ook het ontbijtbuffet in het Zambesi restaurant is goed verzorgd. Hier staat de kok heerlijke omeletjes voor je te bakken. Met diverse soorten vers brood en de vele andere keuzes eten we de volgende ochtend dus ons buikje weer rond!

5 ritten in de supersnelle Taron

Taron achtbaan Phantasialand
Tycho en Patrick in de Taron achtbaan

En dat doen we op tijd, want om 10 uur mogen de hotelgasten het park al in. Om 11 uur opent het pas, maar wij mogen alvast in de achtbanen Taron en Raik.

Zeb en Tycho vinden dat helemaal geweldig. Er staan helemaal geen rijen, en ze gaan maar liefst 5 keer achter elkaar in de Taron.

De Taron is de snelste en langste multi-launch achtbaan ter wereld. Met enorme snelheid worden we de canyon in geslingerd, waar de vervaarlijk uitziende trein zich door het grijze gebergte van Mysteryland slingert. Ook als toeschouwer kijk je je ogen uit omdat de baan diverse keren zichzelf en de looppaden krijst.

Om 11 uur stipt gaan de poorten voor de “gewone” bezoekers van Phantasialand open. En binnen no-time staat er een flinke wachtrij voor de ingang van de Taron. Tijd voor ons om te verkassen naar de rest van het park.

Leuke kerstshows

IJsshow Phantasialand
De ijsshow “Alle Jahre Wieder””

Na al dat geweld is het tijd voor wat rust. En daarvoor zijn de verschillende shows in het park uitermate geschikt

In het Berlijnse gebied gaan we het grote theater in voor de voorstelling “Crazy Christmas”. Een leuke show met veel dans, acrobatiek en humor. Tycho zegt al snel “veel leuker dan die show van gister”. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Later, tussen een paar ritjes met de Colorado Adventure door, bezoeken we ook de show Talvia, een wintersprookje. Ook dit is een leuke show, al is hij voor de jongens wat moeilijker te volgen.

Op zondag, tenslotte, bezoeken we de ijsshow “Alle Jahre Wieder”. Met veel ijsdansen, en de nodige humor valt ook deze in de smaak. En niet onbelangrijk: een goed toevluchtsoord omdat het buiten regent…

Welke attracties hebben we nog niet gedaan?

Winja's fear en force achtbanen
Winja’s fear en force achtbanen

Tussen de shows op zaterdag bekijken we welke attracties we 2 jaar geleden en nu eigenlijk nog niet gedaan hebben. Die willen we in ieder geval nog wel bekijken.

Verschillende van die attracties krijgen we de jongens echter niet in. Ze houden nou eenmaal niet van enge dingen. En dus gaan we met z’n tweetjes in de Mystery Castle, waar we in het donker omhoog de toren in gelanceerd worden (Leuk!).

En ook de Geister Rikscha spookhuis (niet zo spannend) en Feng Ju Palace (soort kopie van Villa Volta) doen we samen. En Maus au Chocolat ook. Dit schietspelletje op muizen hadden ze vast wel leuk gevonden…

Zeb en Tycho zijn wel nog te porren voor Winja’s Fear en Force. Bij deze achtbanen draai je rond in de grote hal van het Fantasy themagebied. De rest van dit gebied is vooral leuk voor kleine kinderen, vinden ze. Wij vinden de aankleding wel erg leuk.

En dan is er natuurlijk nog de Black Mamba. Deze zogenaamde inverted achtbaan was 2 jaar geleden nog te spannend voor ze. Maar dit keer willen ze er wel graag in. Meerdere keren zelfs. Handig dat we een aantal Quick Pass tickets hebben, daarmee hoeven we niet in de wachtrij.

We hebben voor op zondag zelfs nog een aantal Quick Pass tickets over. Maar helaas, de buienradar geeft aan dat het niet meer droog gaat worden. En dus houden we het na de ijsshow voor gezien.

Zoals Zeb zegt: we moeten toch ook nog een reden hebben om in de zomer terug te komen!

Enthousiast geworden over Phantasialand? Kijk dan voor meer informatie op hun website.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.