Witte tempel en zaterdagmarkt in Chiang Rai

31 juli 2011

Onderdeel van: Thailand — Tags: — sabine @ 2:03 PM

Zeb en Patrick bij de witte tempel in Chiang Rai

Zeb en Patrick bij de witte tempel in Chiang Rai

Op onze laatste dag in de omgeving van Chiang Rai willen we de witte tempel bezichtigen. Deze hebben we nog niet gezien, en dat is een gemiste kans volgens velen.

We laten ons dus naar de tempel vervoeren, en koppelen het aan het bezoeken van de zaterdagmarkt in Chiang Rai. Ook iets wat je beleeft moet hebben, zegt men…

Voordat we op pad gaan besteden we echter de halve dag aan het zwembad van Chang Garden. Zeb en Tycho krijgen daar gezelschap van een groep Thaise kinderen, wat wat meer leven in de brouwerij brengt.

Gruwelbeelden bij de witte tempel

Graaiende handen bij de witte tempel

Graaiende handen bij de witte tempel

Als we naar de witte tempel rijden, valt er een flinke onweersbui. Maar we hebben geluk, want als we aankomen is het weer keurig droog.

De tempel ziet er echt prachtig uit. Uiteraard met de karakteristieke Thaise vormen. Maar daarnaast zijn er vele aparte details.

Er hangen vooral heel wat gruwelijke beelden en maskers.

Er zijn twee vreselijke beelden die uitbeelden hoe slecht roken en drinken is voor de gezondheid. En als je het eerste stukje naar de tempel loopt, loop je langs allemaal uitgestoken handen waar een doodshoofd op ligt.

Twin towers en Michael Jackson

In de tempel zelf zijn muurschilderingen van onder anderen de twin towers waar het vliegtuig ingevlogen is en andere nare gebeurtenissen in de wereld.

Ook is er een klein portretje van Michal Jackson. Waarom hij op de muur staat is voor ons niet helemaal duidelijk. Hij is blijkbaar ook een voorbeeld van iets slechts in deze wereld.

Markt op Saturday Walking Street

Op de zaterdagmarkt in Chiang Rai

Op de zaterdagmarkt in Chiang Rai

Na de witte tempel worden we afgezet bij de zaterdagavond markt. Dit is echt heel leuk.

Er wordt een straat in Chiang Rai voor auto’s afgesloten en omgebouwd tot een grote markt. Er zijn diverse eetstalletjes en er zijn vele spullen te koop.

De markt is vooral voor Thaise mensen, maar er zijn ook veel souvenirs te koop.

Ook zijn er wat optredens van koortjes en is er een soort disco waar de lokale bevolking wat aan het dansen is. Jammer genoeg is het wel wat aan het regenen, maar gaat het niet zo hard te keer en blijft de markt gewoon open.

Als een bui een beetje te hard gaat gaan we bij een tentje wat eten. En daarna moeten we ons nog haasten om op tijd op de afgesproken plek te worden opgehaald.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.