Blij met mijn Xsensible Stretchwalker sandaal

15 juni 2017

Onderdeel van: Uncategorized — Sabine @ 4:32 PM

Via de mail werd ik gevraagd of ik de Xsensible Stretchwalker sandaal wilde uitproberen. Meestal zeg ik nee tegen dit soort verzoekjes, maar deze schoen trok mijn aandacht.

Xsensible Stretchwalker sandaalDe sandaal zou voor een natuurlijke houding zorgen waardoor gewrichten minder belast worden.

Nu heb ik een knie die niet meer werkt zoals hij hoort te doen. Na het afscheuren van mijn voorste kruisband heb ik diverse operaties ondergaan. Helaas is mijn knie nu versleten.

Maar een nieuwe knie probeer ik zolang mogelijk uit te stellen. Dus probeer ik met trainen en goed schoeisel mijn knie zo pijnloos mogelijk te houden.

Daarnaast zag ik nog meer voordelen. De sandaal is mooi en handig. Ik kan ze onder een rokje dragen en met langere wandelingen aan doen. De ideale schoen dus om mee te nemen op vakantie! En ik ben nogal eens op pad….

Inlopen van de Xsensible Stretchwalker

Om een beetje te wennen aan de sandalen ben ik voorzichtig wat wandelingen gaan maken. Wat me gelijk opvalt is dat de schoen een ander balanspunt heeft dan de schoenen die ik gewend ben. De balans zit in het midden van de schoen waardoor het lijkt of ik niet helemaal stabiel sta.

Na de eerste wandeling heb ik dan ook wel een beetje last van mijn knie. Maar dat heb ik vaker met nieuwe schoenen. Dus probeer ik ze nog een paar keer uit.

Al snel voel ik verbetering na het wandelen. Ik heb minder last van mijn knie. Dat is een goed teken.

Sandalen geschikt voor trouwerij en op vakantie

Xsensible Stretchwalker sandaalInmiddels draag ik de Xsensible Strechwalker bijna dagelijks. Tijdens de trouwerij van mijn neef heb ik er de hele avond op gedanst. En de volgende dag geen last van mijn knie!

Ook gingen ze mee tijdens ons weekendje weg naar een vakantiepark in Nederland. Daar gingen we een mooie wandeling maken door het bos en over de zandverstuiving. Ook dat ging prima.

En ’s avonds kon ik de sandalen weer aantrekken onder mijn nette kleding om uit eten te gaan in het restaurant.

Ik ben dan ook erg blij met mijn nieuwe stappers. Goed voor mijn knie en handig voor op vakantie. Hoef ik maar 1 paar schoenen mee te nemen. Tenminste, als het mooi weer is. Op sandalen lopen in de winter is niet echt prettig. Misschien moet ik ook maar een paar Xsensible sneakers aanschaffen….

Over Xsensible Strechwalker

De Xsensible Stretchwalker sandaal komt uit Japan. Daar wordt al eeuwenlang een bijzondere sandaal gedragen: de ‘Ippon-ba geta’. Een houten sandaal die zorgt voor een natuurlijke houding van het lichaam, waardoor gewrichten minder worden belast.

Dit oeroude Japanse sandaalconcept is vertaald naar een moderne stijlvolle schoen met een uniek balanspunt in het midden van de zool. Dit balanspunt zorgt voor optimale balans en een evenwichtige, gezonde lichaamshouding.

Bekijk het filmpje op Youtube voor meer uitleg over de Xsensible Stretchwalker!

Aan de wandel met mijn Xsensible Stretchwalker sandalen aan.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.